Gradonačelnik kod đaka: Milioni za škole

Izvor: Mondo, 03.Sep.2018, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik kod đaka: Milioni za škole

Grad Beograd planira da do 2020. godine izdvoji preko tri milijarde dinara (25,5 miliona €) za rekonstrukciju i ulaganje u školske ustanove.

Foto: Tanjug/Filip Krajinčanić

"Grad će nastaviti da ulaže napore kako bi deca na pravi način provodila slobodno vreme. Trudićemo se da obezbedimo čitav niz besplatnih aktivnosti i programa čiji će osnovni cilj biti kvalitetno odrastanje svih naših školaraca", rekao je gradonačelnik Zoran Radojičić u poseti osnovcima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Gradonačelnik Beograda srećan početak i uspešnu školsku godinu poželeo je učenicima OŠ "Drinka Pavlović", kao i profesorima i nastavnicima, saopštio je Graddski sekretarijat za informisanje.

Radojičić je naglasio da je početak školske godine veoma značajan za nastavnike, ali i za ljude koji se nalaze na rukovodećim položajima u obrazovnim ustanovama.

"Svesni smo koliko je njihov posao težak i odgovoran zbog čega i njima želim uspešnu školsku godinu i puno sreće u radu. Grad će nastaviti da radi na stvaranju što boljih uslova za obavljanje njihovog posla, na zadovoljstvo dece, roditelja i svih drugih koji učestvuju u sistemu obrazovanja", zaključio je Radojičić.

PRVI PUT U KLUPAMA 16.744 ĐAKA

U 202 beogradske osnovne škole danas kreće 16.744 prvaka. Najviše prvaka ima u opštinama Novi Beograd (2.210), Zemun (1.769) i Čukarica (1.766), dok će najmanji broj dece prvi put sesti u školske klupe u Sopotu (174), Barajevu (213) i Savskom vencu (350).

Kao i prošle godine, najviše prvaka primiće OŠ "Nikola Tesla" u Vinči, njih 285, dok na teritoriji Beograda najmanje novih đaka ima škola 'Milorad Labudović - Labud', Baroševac, Lazarevac, njih 14.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Radojičić: Tri milijarde dinara za obnovu škola

Izvor: N1 televizija, 03.Sep.2018

Grad Beograd planira da do 2020. godine izdvoji više od tri milijarde dinara za rekonstrukciju i ulaganje u školske ustanove, najavio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić...“Grad će nastaviti da ulaže napore kako bi deca na pravi način provodila slobodno vreme. Trudićemo se da obezbedimo...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.