Gradonačelnik Mali i Nikola Ranković uručili poklone deci u Domu Drinka Pavlović!

Izvor: Kurir, 07.Maj.2014, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik Mali i Nikola Ranković uručili poklone deci u Domu Drinka Pavlović!

Prilikom uručenja Nagrade grada za herojsko delo, Nikola Ranković, mladi gitarista izrazio je želju da od novčanog dela nagrade kupi bas-gitaru i pojačalo za ovaj dom, a gradonačelnik je tom prilikom obećao da će on to preuzeti na sebe i štićenicima ove institucije obezbediti potrebnu opremu

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i Nikola Ranković, desetogodišnji dobitnik Nagrade grada za herojsko delo, obišli su danas Dom za decu i omladinu „Drinka Pavlović” >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i štićenicima ove ustanove poklonili prethodno obećanu bas-gitaru i pojačalo za muzičku sekciju.

Podsetimo, prilikom uručenja Nagrade grada za herojsko delo, Nikola Ranković, mladi gitarista koji je organizovao dobrotvorni koncert za lečenje bolesne devojčice, izrazio je želju da od novčanog dela nagrade kupi bas-gitaru i pojačalo za  ovaj dom, a gradonačelnik je tom prilikom obećao da će on to preuzeti na sebe i štićenicima ove institucije obezbediti potrebnu opremu.

– Želim da ovaj trenutak posvetim osobi koja je imala ideju da ovo danas uradimo, a to je upravo Nikola. Umesto, kako je nameravao, da on kupi ovu opremu, ja sam obećao da ću to uraditi, sa željom da on svoj novac iskoristi za snimanje prvog albuma. Danas smo bas-gitaru i pojačalo zajedno donirali muzičkoj sekciji, jer je to bio jedini instrument koji im je falio, i želimo im puno sreće u muzičkoj karijeri. Kada dođe vreme za prvi koncert, grad Beograd će im biti prvi domaćin – rekao je Siniša Mali.

Nikola Ranković je rekao da se nada da će deci ovog doma muzika promeniti život, baš kao što se to desilo i u njegovom slučaju.

– Meni je muzika pomogla da rešim svoje probleme sa srcem i druge zdravstvene probleme. Voleo bih da ponekad vežbamo zajedno i da jednu pesmu odsviramo na koncertu u Dečjem kulturnom centru – kazao je Nikola.

Tom prilikom, deca muzičke sekcije odsvirala su nekoliko pesama iz svog programa, a jednu je izveo Nikola.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.