Dom za decu dobio bas gitaru i pojačalo

Izvor: RTS, 07.Maj.2014, 14:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dom za decu dobio bas gitaru i pojačalo

Desetogodišnji Nikola Ranković želeo je da se odrekne nagrade za herojsko delo, kako bi Dom za decu dobio električnu bas gitaru i pojačalo. Gradonačelnik Siniša Mali obećao je da će pokriti taj trošak, kako bi Nikola svoj novac iskoristio za prvi album.

Dom za decu i omladinu "Drinka Pavlović" dobio je električnu bas gitaru i pojačalo koje je obezbedio desetogodišnji Nikola Ranković, koga je Grad Beograd nagradio za herojsko delo, prenosi Beta.

"Nadam >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << se da će i njima, kao i meni, muzika pomoći da reše svoje probleme, kao što je i meni pomogla da rešim probleme sa srcem i ostale zdravstvene probleme", rekao je Nikola Ranković novinarima i poželeo da održi zajednički koncert sa domskom grupom u Dečijem kulturnom centru.

Nikola Ranković je nagrađen za herojsko delo u 2013. godini jer je organizovao dobrotvorni rok koncert na kojem je prikupljeno 15.000 evra za lečenje šestogodišnje Lane Nikolić.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je Nikola prilikom nedavne dodele nagrade poželeo da novčani deo nagrade uloži u kupovinu bas gitare i pojačala za tu ustanovu.

"Ja sam mu obećao da ću pokriti taj trošak, a da on svoj novac iskoristi za svoj prvi album. Tako će i da uradi, a mi smo za muzičku radionicu i novu grupu koja će biti osnovana u domu donirali bas gitaru i pojačalo, koji su im neophodni za bend", rekao je Mali.

Mali je pozvao muzičku grupu iz doma "Drinka Pavlović" da prvi koncert održi u Skupštini Beograda.

Bend, koji za sada nema naziv, a koji čine pevačica Andrijana, gitaristi Šaban i Džafer i bubnjar Slađan, odsvirao je pesmu grupe Babe "Ko me ter'o", a sa Nikolom Rankovićem odsvirali su numeru Boba Dilana "Knockin' on Heavens Door".

Gradonačelnik Beograda rekao je agenciji Beta da je završio nižu muzičku školu, odsek gitara, a da su mu bubnjevi omiljeni instrument.

Vaspitač u "Drinki Pavlović" Danijel Bojović rekao je da su se deca u domu i Nikola Ranković rano suočili sa teškim izazovima i da su to lekcije koje su ih prinudile da u svom ranom dobu traže prave vrednosti i put ka pravom smislu.

"Nikola je pronašao smisao u muzici i gitara mu je put ka tom smislu. Biću presrećan ako se to dogodi i nekome od dece iz doma, ali biću zadovoljan i ako muzička radionica bude način da strukturiraju svoje slobodno vreme", rekao je Bojović.

Studio "Master Blaster" obezbedio je deci iz doma "Drinka Pavlović" tri jednogodišnja muzička kursa.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Muzička oprema Domu za decu "Drinka Pavlović"

Izvor: Studio B, 07.Maj.2014

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i desetogodišnji Nikola Ranković, dobitnik Nagrade grada Beograda za herojsko delo uručili su muzičku opremu Domu za nezbrinutu decu „Drinka Pavlović"...Podsećamo, Nikola je nagradu dobio jer je organizovao humanitarni rok koncert i sakupio 15.000 evra za...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.