Gradonačelnik Dragan Đilas uputio telegram saučešća porodici Miće Orlovića

Izvor: Studio B, 13.Feb.2013, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik Dragan Đilas uputio telegram saučešća porodici Miće Orlovića

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas uputio je danas telegram saučešća porodici Miće Orlovića.

- Kada se svojevremeno Mića Orlović povukao sa malih ekrana, Televizija Beograd je ostala bez jednog od svojih najvećih profesionalaca. Njegovim jučerašnjim odlaskom, Beograd je izgubio veliku legendu. Kao gradonačelnik Beograda izražavam saučešće njegovoj porodici. Mi koji smo ga poznavali, pamtićemo Miću po njegovoj dobroti i poštenju, a Beograđani i svi koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << ga godinama gledali na televiziji u raznim ulogama, po njegovoj harizmi i energiji, ali i želji da svoje iskustvo i znanje prenese mlađima. Njegov prepoznatljivi lik i glas, koji su decenijama bili zaštitni znak televizije, ostaće upamćeni na ovim prostorima - kaže se u telegramu saučešća Dragana Đilasa.

 

Preminuo Mića Orlović

 

Dugogodišnji novinar, urednik i voditelj RTS-a Miloje Mića Orlović preminuo je u Beogradu.

Rođen je 28. maja 1934. godine u Valjevu. Odrastao je u Prištini i Valjevu zajedno s mlađim bratom Draganom, koji se kasnije takođe bavio novinarstvom i jedno vreme bio urednik dnevnog lista „Politika Ekspres". Mića je završio Valjevsku gimnaziju a potom Filološki fakultet u Beogradu.

Na programu Radio Beograda prvi put se oglasio 15. oktobra 1957. godine kao reporter s fudbalske utakmice OFK Beograd - Napredak Kruševac. Početkom maja 1958. godine, Mića Orlović je, u toku gostovanja velikana pozorišne scene iz Beograda Marije Crnobori i Ljubiše Jovanovića u Zagrebu, učestvovao u realizaciji prvog televizijskog prikaza u okviru razmene TV-novinara Beograda i Zagreba.

Televizija Beograd je 28. avgusta 1958. godine emitovala prvi TV Dnevnik, informativno-političkog programa čiji je voditelj bio Mića Orlović. Prenos je završen bez ijedne greške. Profesionalni novinar je bio od 1956. godine, a urednik od 1967. godine. Orlović je ostvario više od 170 reportaža, kao i 300 intervjua, preko 200 TV-reportaža, 80 radio-emisija, 1300 TV-emisija. Vodio je više TV-kvizova, a učestvovao u realizaciji dva kviza: „Ginis" i „Istorija srpskog naroda".

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.