Gradonačelnik Beograda svakog utorka odgovara na pitanja građana

Izvor: RTS, 28.Nov.2017, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik Beograda svakog utorka odgovara na pitanja građana

Svakog utorka će gradonačelnik Beograda Siniša Mali odgovarati na pitanja Beograđana koja budu postavljana posredstvom imejl adrese beograd@rts.rs, najavljeno je u Beogradskoj hronici.
Siniša Mali je, gostujući na RTS-u, ovu ideju ocenio kao sjajnu i rado je prihvatio, zato što je, kako je istakao, komunikacija s građanima veoma važna.

"Proteklih godina pokazali smo da su stvari koje radimo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u glavnom gradu shodne dogovoru s građanima. Slušamo njihove sugestije i komentare. Naredne nedelje krenućemo u veliku kampanju i uključićemo sugrađane i sve beogradske opštine u odlučivanje", rekao je Mali.
"Građani će glasati za projekte i šta bi želeli da se uradi u njihovom komšiluku. Tako ćemo naredne godine za tu svrhu izdvojiti 200 miliona dinara iz gradskog budžeta, a opštine će izdvajati 10 miliona dinara. Projekti koji budu dobili najviše glasova, biće realizovani", najavio je Mali, saopšteno je iz Sekretarijata za informisanje Grada Beograda.
Na taj način se, poručio je, zajedno s građanima stvara lepši i bolji Beograd i pokazuje koliko je gradskoj vlasti stalo do njihovog mišljenja.
Gradonačelnik se osvrnuo i na to da će u Beogradu biti realizovana dva ogromna infrastrukturna projekta, vredna 450 miliona evra, a reč je o projektima prerade i odlaganja otpadnih voda iz centralnog gradskog područja i projektu izgradnje toplodalekovoda Obrenovac - Novi Beograd. 
Za te projekte su u ponedeljak u Budimpešti potpisani sporazum i ugovor sa kineskim partnerima, a ako se na to doda i projekat za preradu komunalnog otpada i sređivanje deponije u Vinči, vredan 300 miliona evra, ukupne investicije u zdraviji, kvalitetniji život u Beogradu iznosiće 750 miliona evra, naveo je Mali.
"Polako nadoknađujemo sve ono što neko pre nas nije učinio", rekao je Mali.
Obećali smo da će svako domaćinstvo u Beogradu imati svoj priključak na kanalizaciju i vodovod, istakao je Mali, i dodao da deo ovih projekata upravo znači ispunjenje tog obećanja. 
Pored toga, prioritet je i da svaki deo grada ima vrtić, asfaltiran put, ambulantu, školu, a to ne bi bilo moguće da javne finansije nisu stabilne, naglasio je gradonačelnik. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.