Gradonačelnik Siniša Mali svakog utorka odgovaraće na pitanja građana

Izvor: BKTV News, 29.Nov.2017, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik Siniša Mali svakog utorka odgovaraće na pitanja građana

Komunikacija s građanima je veoma važna!

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali odgovaraće svakog utorka na pitanja Beograđana koja budu postavljana posredstvom mejl adrese Beograd@rts.rs, najavljeno je u "Beogradskoj hronici".

On je gostujući uživo u programu RTS-a, ovu ideju ocenio kao sjajnu i rado je prihvatio, zato što je komunikacija s građanima veoma važna.

"Proteklih godina pokazali smo da su stvari koje radimo u glavnom gradu shodne dogovoru >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << s građanima. Slušamo njihove sugestije i komentare. Naredne nedelje krenućemo u veliku kampanju i uključićemo sugrađane i sve beogradske opštine u odlučivanje. Građani će glasati za projekte i šta bi želeli da se uradi u njihovom komšiluku. Tako ćemo naredne godine za tu svrhu izdvojiti dve stotine miliona dinara iz gradskog budžeta, a opštine će izdvajati deset miliona dinara. Projekti koji budu dobili najviše glasova, biće realizovani", najavio je Mali.

Na taj način zajedno s građanima stvaramo lepši i bolji Beograd i pokazujemo im koliko nam je stalo do njihovog mišljenja, poručio je Mali. Gradonačelnik se osvrnuo i na to da će se u Beogradu realizovati dva ogromna infrastrukturna projekta, vredna 450 miliona evra, a reč je o projektu prerade i odlaganja otpadnih voda iz centralnog gradskog područja i projektu izgradnje toplodalekovoda Obrenovac – Novi Beograd.

Za te projekte su juče u Budimpešti potpisani sporazum i ugovor sa kineskim partnerima, a ako se na to doda i projekat za preradu komunalnog otpada i sređivanje deponije u Vinči, vredan 300 miliona evra, ukupne investicije u zdraviji, kvalitetniji život u Beogradu iznosiće 750 miliona evra, naveo je Mali.

"Polako nadoknađujemo sve ono što neko pre nas nije učinio", rekao je Mali.

Obećali smo da će svako domaćinstvo u Beogradu imati svoj priključak na kanalizaciju i vodovod, istakao je Mali, i dodao da deo ovih projekata upravo znači ispunjenje tog obećanja. Pored toga, prioritet je i da svaki deo grada ima vrtić, asfaltiran put, ambulantu, školu, a to ne bi bilo moguće da javne finansije nisu stabilne, naglasio je gradonačelnik.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.