Gradonačelnik Beograda: Roditelji moraju da pričaju deci pre početka školske godine

Izvor: B92, 06.Avg.2020, 20:59

Gradonačelnik Beograda: Roditelji moraju da pričaju deci pre početka školske godine

Beograd -- Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić poručio je roditeljima da će grad i gradske službe raditi na tome da sve bude pripremljeno za početak nove školske godine

Radojičić je podsetio da 1. septembra u prvi razred polazi 16 hiljada dece te da će se učiniti sve da deca imaju što bolje uslove.

"Potrebno je da roditelji deci pričaju i sigurno će razumeti. Deca treba da nose maske u školi, da grupe budu manje, a akcenat ćemo usmeriti na decu od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prvog do četvrtog razreda, jer su ona i najosetljivija", istakao je gradonačelnik za RTS.

Prema njegovim rečima, najvažnije pred početak školske godine je da epidemija bude pod kontrolom, a poslednji podaci ukazuju da polako ulazi pod kontrolu.

Radojičić je kazao i da je od 6. marta 298 dece lečeno na pedijatrijskom odeljenju bolnice "Dr Dragiša Mišović", koja je od početka Kovid centar, a i da je Tiršova imala 30-ak pozitivne dece.

"Najmanji broj zaraženih su deca. Oni koji su zaraženi imaju lake forme a i kada imaju teške lako se oporavljaju, što je najvažnije", naveo je Radojičić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.