Gradonačelnik Beograda: Roditelji moraju da pričaju deci pre početka školske godine

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić poručio je roditeljima da će grad i gradske službe raditi na tome da sve bude pripremljeno za početak nove školske godine

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 06.08.2020.

21:00

Gradonačelnik Beograda: Roditelji moraju da pričaju deci pre početka školske godine
Foto: Tanjug/Bernd W'stneck/dpa-Zentralbild/dpa via AP

Radojičić je podsetio da 1. septembra u prvi razred polazi 16 hiljada dece te da će se učiniti sve da deca imaju što bolje uslove.

"Potrebno je da roditelji deci pričaju i sigurno će razumeti. Deca treba da nose maske u školi, da grupe budu manje, a akcenat ćemo usmeriti na decu od prvog do četvrtog razreda, jer su ona i najosetljivija", istakao je gradonačelnik za RTS.

Prema njegovim rečima, najvažnije pred početak školske godine je da epidemija bude pod kontrolom, a poslednji podaci ukazuju da polako ulazi pod kontrolu.

Radojičić je kazao i da je od 6. marta 298 dece lečeno na pedijatrijskom odeljenju bolnice "Dr Dragiša Mišović", koja je od početka Kovid centar, a i da je Tiršova imala 30-ak pozitivne dece.

"Najmanji broj zaraženih su deca. Oni koji su zaraženi imaju lake forme a i kada imaju teške lako se oporavljaju, što je najvažnije", naveo je Radojičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: