Gradonačelnici sa severa Kosova: Poštujte propis o protoku robe

Izvor: Blic, 13.Dec.2013, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnici sa severa Kosova: Poštujte propis o protoku robe

Gradonačelnici i predsednici privremenih organa severne Kosovske Mitrovice, Leposavića, Zubinog Potoka i Zvečana pozvali su danas privrednike i građane severa KiM da poštuju propis o protoku robe kojim se predviđa naplata dažbina na robu iz centralne Srbije na prelazima Jarinje i Brnjak.

Od sutra na administrativnim prelazima Jarinje i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Brnjak počinje primena propisa o protoku robe u skladu sa Rezolucijom Saveta bezbednosti UN 1244 i sporazumom CEFTA koja podrazumeva naplatu dažbina na robu koja iz centralne Srbije ulazi na sever Kosova.

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju, sva procedura na administrativnim prelazima obavljaće se na srpskom jeziku i biće statusno neutralna, a celokupna naplata poreza i PDV-a ići će u fond za razvoj severnog dela Kosova i Metohije.

Povezane vesti: Od sutra naplata carine na Brnjaku i Jarinju

- Zato pozivamo privrednike i građane severa Kosova i Metohije da u potpunosti poštuju sporazume koje je potpisala Srbija, a koji su u interesu svih građana koji žive i rade na ovom delu teritorije Srbije - navode predsednici privremenih organa i gradonačelnici.

- Saglasni smo da se sporazum CEFTA i odredbe Rezolucije 1244 primenjuju i na severu Kosova i Metohije kao i u ostalom delu Srbije - navodi se u saopštenju.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Gradonačelnici: Poštujte propis o carini na prelazima Jarinje i Brnjak

Izvor: Press, 14.Dec.2013, 00:45

Od sutra na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak počinje primena propisa o protoku robe u skladu sa Rezolucijom Saveta bezbednosti UN 1244 i sporazumom CEFTA koja podrazumeva naplatu dažbina na robu koja iz centralne Srbije ulazi na sever Kosova.. Kako se navodi u saopštenju Kancelarije za...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.