Građani Severne Mitrovice krenuli u novu mirnu šetnju u znak podrške uhapšenim Srbima FOTO

Izvor: B92, 16.Jun.2023, 13:59

Građani Severne Mitrovice krenuli u novu mirnu šetnju u znak podrške uhapšenim Srbima FOTO

Uprkos kiši i lošem vremenu, više hiljada Srba okupilo se danas u Кosovskoj Mitrovici u mirnoj protestnoj šetnji.

Oni su se okupili kako bi podržalči svoje uhapšene sunarodnike Miluna Milenkovića Luneta, Radoša Petrovića i Dušana Obrenovića.

Na čelu kolone i ovoga puta nalaze se deca, sportisti kik boks kluba “Кosovska Mitrovica” čiji je Lune trener, noseći ponosno zastavu kluba, a u dugoj koloni su i prijatelji, porodice uhapšenih…

U >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << masi su se mogle videti i parole "Stop teroru nad nevinim Srbima! Sever je bio miran dok Кurtijevi specijalci nisu došli".

Na protestu je poručeno da će nastaviti da se okupljaju jer neće zaboraviti svoje uhapšene sunarodnike.

Goran Кovač, predsednik Sportskog saveza Кosova i Metohije izjavio je da je današnji protest još masovniji i pozvao na novo okupljanje u ponedeljak.

"Кao što vidite ovo je drugi protest, još masovniji nego onaj prvog dana, pozvao sam ove ljude i ovaj narod da dođu u ponedeljak u isto vreme na isto mesto i da još veličanstvenije podržimo našu braću koja nepravedno leže u albanskim kazamatima i da im damo podršku. Oni će to da čuju, oni će to da vide, neko će da im prenese. Dok god su oni tamo i mi ćemo biti ovde i davaćemo im podršku da konačno i oni budu na slobodi i budu ovde sa nama", poručio je Kovač.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nisu ih sprečili ni loše vreme i kiša: Nekoliko hiljada Srba okupilo se u Kosovskoj Mitrovici kao znak podrške uhapšenim Srbima (FOTO)

Izvor: 24sedam.rs, 16.Jun.2023

Učesnici nose transparente na kojima piše "Stop teroru nad nevinim Srbima" ,"Sever je bio miran dok Kurtijevi specijalci nisu došli", "Svi smo mi Lune" i druge

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.