Grad preuzeo Centar za strna žita

Izvor: RTS, 08.Apr.2016, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad preuzeo Centar za strna žita

Vlada Srbije saglasna je da osnivačka prava nad Centrom za strna žita Republika prenese na grad Kragujevac bez naknade. Pored osnivačkih prava i imovine, grad preuzima i sve obaveze te ustanove.
Odbornici kragujevačkog parlamenta usvojili su predlog Odluke po kojoj Centar za strna žita prelazi u vlasništvo grada. Pored osnivačkih prava i imovine, grad preuzima i sve obaveze te naucnoistraživačke >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ustanove.
Kragujevac dobija oko 120 hektara zemljišta koje planira da pretvori u industrijsku zonu za potencijalne investitore, a četrdeset šestoro zaposlenih, među kojima su i doktori nauka, ocekuje isplatu trideset zaostalih zarada.
Problemi u najstarijoj ustanovi za proizvodnju i selekcionisanje strnih žita na Balkanu, traju više od decenije. Zbog dugovanja, mašine su im prodate na licitaciji, tako da su
ostali bez sredstava za rad, što je ugrozilo proizvodnu delatnost.
rts.kragujevac@rts.rs

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Grad preuzima Centar za strna žita

Izvor: Večernje novosti, 09.Apr.2016, 10:23

NA sednici Skupštine grada, koja je zakazana po hitnom postupku, odbornici su usvojili odluku kojom Centar za strna žita (sa 120 hektara zemlje), iz republičkog prelazi u vlasništvo lokalne samouprave. Tako će se stvoriti uslovi da grad formira dve radne zone, u kojima će, kako tvrde nadležni,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.