Gračanica: Povređeni Srbi stabilno

Izvor: B92, 05.Apr.2012, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gračanica: Povređeni Srbi stabilno

Gračanica -- Stanje dvojice Srba koji su napadnuti u Gračanici je stabilno, a dvojica albanskih navijača osumnjičenih za napad na njih pušteni su iz pritvora.

Miloš i Bojan Sekulić pušteni su na kućno lečenje nakon što su njihove povrede sanirane u bolnici "Simonida" u Gračanici, kažu da se osećaju dobro, ali da su revoltirani reakcijom Albanaca koji su nasrnuli na njih.

"Provocirali su nas iz autobusa. Rukama su pokazivali kako će da nas kolju. Odgovorio sam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na provokaciju, onda su počeli da izlaze i da nas udaraju. Bilo je palica noževa, kamenica", ispričao je KIM radiju povređeni Bojan Sekulić.

Meštani Gračanice ogorčeni su zbog incidenta, a gradonačelnik Bojan Stojanović kaže da je snimke sa bezbednosnih kamera predao nadležnim istražnim organima i da očekuje njihovu brzu i efikasnu reakciju.

"Bilo je oko pedeset ljudi, mi smo predali snimke na kojima se sve jasno vidi od početka do kraja, čak možete identifikovati lica koja su učestvovala u tuči i niko neće moći da pobegne od odgovornosti. Dokaznog materijala ima dovoljno, sada tužioci treba da rade i mislim da je najbolje da se oni koji su odgovorni izvedu pred lice pravde", kaže Stojanović.

Zbog nedostatka dokaza Kosovska policija oslobodila je dvojicu albanskih navijača. Oni su uhapšeni u blizini Gačanice odmah nakon incidenta u autobusu u kom su se nalazili sa još nekoliko desetina navijača FK Priština.

Incident se dogodio u centru Gračanice juče posle podne kada je grupa navijača izašla iz autobusa i šipkama, noževima i palicama napala ljude koji su se, u tom momentu, zatekli na ulici.

O jučerašnjem incidentu iznete su prethodno u javnost dve verzije.

Po jednoj, koju je preneo dnevnik Koha ditore, incident se dogodio kada su se navijači FK Priština, poznatiji kao "Plisat'', vraćali iz Gnjilana.

Oni su stali u Gračanici zbog, kako navodi list, saobraćajne nezgode i tom prilikom je došlo do fizičkog sukoba.

Jedan od učesnika tuče rekao je za Kohu da su Srbi opkolili i provocirali devojku koja je bila učesnik saobraćajne nezgode.

"I nas su provocirali, pokazujući nam tri prsta. Bilo je i onih koji su nam pokazivali srednji prst. Mi smo zatim izašli iz autobusa, prebili smo ih i vratili se u autobusu'', izjavio je jedan od navijača za prištinski dnevnik.

Po njegovim rečima, autobus sa navijačima je zatim zaustavila kosovska policija na ulazu u selo Ajvalija.

Po drugoj verziji, koju je sinoć saopštio portparol kosovske policije Baki Keljani, autobus s navijačima obilazio je kolonu, jer se saobraćaj zbog nezgode obavljao samo jednom trakom, i bio zaustavljen.

Oko autobusa se, po rečima Keljanija, okupila grupa srpskih mladića koji su se fizički sukobili sa navijačima FK Prištine.

Keljani je potvrdio i da su dvojica mladića doživela lakšne povrede, a da je policija uhapsila jedno lice.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.