Gračanica: Povređeni Srbi stabilno, napadači pušteni iz pritvora

Izvor: Blic, 05.Apr.2012, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gračanica: Povređeni Srbi stabilno, napadači pušteni iz pritvora

Stanje dvojice Srba Miloša i Bojana Sekulića koji su napadnuti u Gračanici je stabilno, a dvojica albanskih navijača osumnjičenih za napad na njih pušteni su iz pritvora.

Miloš i Bojan Sekulić pušteni su na kućno lečenje nakon što su njihove povrede sanirane u bolnici "Simonida" u Gračanici, kažu da se osećaju dobro, ali da su revoltirani reakcijom Albanaca koji su nasrnuli na njih.

"Provocirali su nas iz autobusa. Rukama su pokazivali kako će da nas kolju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Odgovorio sam na provokaciju, onda su počeli da izlaze i da nas udaraju. Bilo je palica noževa, kamenica", ispričao je KIM radiju povređeni Bojan Sekulić.

Meštani Gračanice ogorčeni su zbog incidenta, a gradonačelnik Bojan Stojanović kaže da je snimke sa bezbednosnih kamera predao nadležnim istražnim organima i da očekuje njihovu brzu i efikasnu reakciju.

"Bilo je oko pedeset ljudi, mi smo predali snimke na kojima se sve jasno vidi od početka do kraja, čak možete identifikovati lica koja su učestvovala u tuči i niko neće moći da pobegne od odgovornosti. Dokaznog materijala ima dovoljno, sada tužioci treba da rade i mislim da je najbolje da se oni koji su odgovorni izvedu pred lice pravde", kaže Stojanović.

Zbog nedostatka dokaza Kosovska policija oslobodila je dvojicu albanskih navijača. Oni su uhapšeni u blizini Gačanice odmah nakon incidenta u autobusu u kom su se nalazili sa još nekoliko desetina navijača FK Priština.

Incident se dogodio u centru Gračanice juče posle podne kada je grupa navijača izašla iz autobusa i šipkama, noževima i palicama napala ljude koji su se, u tom momentu, zatekli na ulici.

Dve verzije incidenta

O jučerašnjem incidentu iznete su prethodno u javnost dve verzije.

Po jednoj, koju je preneo dnevnik Koha ditore, incident se dogodio kada su se navijači FK Priština, poznatiji kao "Plisat'', vraćali iz Gnjilana.

Oni su stali u Gračanici zbog, kako navodi list, saobraćajne nezgode i tom prilikom je došlo do fizičkog sukoba.

Jedan od učesnika tuče rekao je za Kohu da su Srbi opkolili i provocirali devojku koja je bila učesnik saobraćajne nezgode.

"I nas su provocirali, pokazujući nam tri prsta. Bilo je i onih koji su nam pokazivali srednji prst. Mi smo zatim izašli iz autobusa, prebili smo ih i vratili se u autobusu'', izjavio je jedan od navijača za prištinski dnevnik.

Po njegovim rečima, autobus sa navijačima je zatim zaustavila kosovska policija na ulazu u selo Ajvalija.

Po drugoj verziji, koju je sinoć saopštio portparol kosovske policije Baki Keljani, autobus s navijačima obilazio je kolonu, jer se saobraćaj zbog nezgode obavljao samo jednom trakom, i bio zaustavljen.

Oko autobusa se, po rečima Keljanija, okupila grupa srpskih mladića koji su se fizički sukobili sa navijačima FK Prištine.

Keljani je potvrdio i da su dvojica mladića doživela lakšne povrede, a da je policija uhapsila jedno lice.

Povezane vesti: Navijači albanske nacionalnosti napali Srbe u Gračanici Euleks pritvorio i još jednu osobu osumnjičenu za korupciju Albanski hakeri napali srpske sajtove u znak odmazde Četvorici Srba uhapšenim na prelazu Bela zemlja određen kućni pritvor Keljani: Pritvor Srbima zbog izbornog materijala i pečata

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gračanica: Povređeni Srbi stabilno

Izvor: B92, 05.Apr.2012

Gračanica -- Stanje dvojice Srba koji su napadnuti u Gračanici je stabilno, a dvojica albanskih navijača osumnjičenih za napad na njih pušteni su iz pritvora...Miloš i Bojan Sekulić pušteni su na kućno lečenje nakon što su njihove povrede sanirane u bolnici "Simonida" u Gračanici, kažu da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.