Izvor: Nezavisne Novine, 23.Dec.2016, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grabar-Kitarović najavila kupovinu borbenih letjelica

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović najavila je da će Hrvatska sljedeće godine kupiti borbene avione zapadne vojne tehnologije.

Ona je u intervjuu za zagrebački ”Večernji list” rekla da nije riječ o trci u naoružanju između Srbije i Hrvatske, a nabavku MIG-ova 29 vidi kao ”legitimnu potrebu Srbije da obezbijedi odbranu svog vazdušnog prostora”.

"I hrvatska je namjera da se u vojnim nabavkama ravna prema vlastitim vojnim potrebama. Dakle, nabavka >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << zapadne vojne tehnologije iz SAD nije usmjerena protiv Srbije, nego je usmjerena protiv bilo koga ko bi ugrozio Hrvatsku i hrvatsku teritoriju. Što se tiče terorističkih prijetnji, možemo da budemo saveznici sa Srbijom", rekla je Grabar-Kitarović.

Predsjednica Hrvatske je najavila i nabavku američkih helikoptera Blek Havk i orjentaciju hrvatskih vojnih snaga na zapadnu tehnologiju.

"Oko kupovine borbene eskadrile postignut je politički koncenzus. Sada mora da nađemo najisplativije rješenje", rekla je Grabar-Kitarović.

(Novosti.rs)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.