Gori: Ključna tačka je uspostavljanje ZSO

Izvor: B92, 11.Dec.2023, 17:55

Gori: "Ključna tačka je uspostavljanje ZSO"

Ambasador Italije u Srbiji Luka Gori zatražio je od Prištine i Beograda da sprovedu tačke Osnovnog sporazuma i Aneksa o primeni za normalizaciju odnosa.

To uključuje i osnivanje ZSO, prenosi italijanski Report difesa.

"Oni predstavljaju referentne tačke mape puta koja treba da dovede do postizanja trajnog rešenja, pružajući obema stranama značajne koristi. Sada je stvar Beograda i Prištine da sprovode postignute dogovore, izbegavajući provokacije i jednostrane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << akte. Ključna tačka je uspostavljanje ZSO, što je obaveza za strane već predviđena Briselskim sporazumom iz 2013. godine, ali koja je do sada ostala nesprovedena", rekao je Gori.

Naveo je da je mirno rešavanje kosovskog pitanja ključni korak u izbegavanju ugrožavanja ekonomskog rasta, koji je poslednjih godina omogućio Srbiji da promeni i poboljša uslove života svojih građana.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ambasador Italije: Beograd i Priština da sprovedu sve što je dogovoreno, uključujući i ZSO

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2023

Ambasador Italije u Srbiji Luka Gori zatražio je od Beograda i Prištine da sprovedu tačke Osnovnog sporazuma i Aneksa o primeni za normalizaciju odnosa, uključujuci i osnivanje Zajednice srpskih opština.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.