Gori Francuska: Haos u celoj državi; napadnut gradonačelnik VIDEO

Izvor: B92, 02.Jul.2023, 13:50

Gori Francuska: Haos u celoj državi; napadnut gradonačelnik VIDEO

Tokom noći u subotu na nedelju, u neredima u Francuskoj je uhapšeno 719 osoba, povređeno je 45 policajaca i žandarma, a gorelo je 577 vozila i 74 objekata.

To se navodi u današnjem, ažuriranom izveštaju francuskog ministarstva unutrašnjih poslova.

Teški sukobi između policije i izgrednika nastavljeni su u subotu uveče u Marseju, a video snimci pokazuju kako policija koristi suzavac.

Francuski mediji javili su da su borbe između velike grupe izgrednika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i policije trajale više od sat vremena.

U Parizu je veliki broj policajaca viđen duž Jelisejskih polja.

Na društvenim mrežama je bilo poziva da se demonstranti okupe tamo, ali čini se da je prisustvo policije većinu njih držalo podalje.

Regija Pariza je drugu noć zaredom zaustavila sve autobuse i tramvaje posle 21 sat.

Tužilaštvo u Kreteju, opštini nadomak Pariza, pokrenulo je istragu o pokušaju ubistva zbog napada na kuću gradonačelnika L'E-le-Roz u departmanu Val-d-Marn, saznaje BFMTV iz pravosudnih izvora.

Porodični dom gradonačelnika Vansena Žanbrina napadnut je tokom noći, a njegova supruga je hospitalizovana.

Te noći izgrednici su gađali Žanbrinovu kuću u kojoj su bili samo njegovi žena i deca, koji su pokušali da pobegnu od brojnih napadača.

U svom saopštenju za javnost Žanbrin je osudio "pokušaj ubistva" i ocenio da je napad bio čin "neizrecivog kukavičluka"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.