Google i 2013: Šta zanima svet, a šta Srbiju?

Izvor: B92, 17.Dec.2013, 15:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Google i 2013: Šta zanima svet, a šta Srbiju?

Evo kako je izgledala 2013. godina, ako je verovati svemoćnom Googleu...

Najpopularniji internet pretraživač Google predstavio je 17. deecmbra svoj osvrt na 2013. godinu, sačinjen na osnovu najčešće pretraživanih pojmova.

Za razliku od prethodnih godina, Google je ovog puta sastavio nekoliko različitih lista. Tako je uz pitanje “What is” (Šta je) najčešće je dopisivan pojam “twerking”, dok je pitanje “How to” (Kako da) i ove godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << baš kao i prošle, pratio nastavak “make pancakes” (napravim palačinke).

Kada su u pitanju događaji i vesti koji su izazvali najveći broj pretraga, na vrhu liste našla se vest o smrti glumca Pola Vokera, koji je poginuo u automobilskoj nesreći prvog decembra.

Slede pojmovi kao što su iPhone 5S ili “royal baby” (kraljevska beba).

Kada je Srbija u pitanju, pretraga je dala još nekoliko zanimljivih rezultata. U slučaju pitanja “Kako”, najviše nas je zanimalo “kako smršati”, a potom i “kako smuvati devojku”, dok je recept za palačinke i u Srbiji bio najtraženiji.

Otuda verovatno ne čudi i posebna kategorija “Dijete”, koju je Google priredio, a na čijem se vrhu nalazi Un dijeta.

Pol Voker je i kod stanovnika Srbije izazvao najveću pažnju, baš kao i najpopularnija pesma – “Gangam Style”.

Uostalom, pogledajte sami kako izgleda Googleovo premotavanje 2013. godine:

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Google i 2013: Šta zanima svet, a šta Srbiju?

Izvor: B92, 17.Dec.2013

Evo kako je izgledala 2013. godina, ako je verovati svemoćnom Googleu....Najpopularniji internet pretraživač Google predstavio je 17. deecmbra svoj osvrt na 2013. godinu, sačinjen na osnovu najčešće pretraživanih pojmova...Za razliku od prethodnih godina, Google je ovog puta sastavio nekoliko...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.