Google i 2013: Šta zanima svet, a šta Srbiju?

Evo kako je izgledala 2013. godina, ako je verovati svemoćnom Googleu...

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 17.12.2013.

14:27

Default images

Najpopularniji internet pretraživač Google predstavio je 17. deecmbra svoj osvrt na 2013. godinu, sačinjen na osnovu najčešće pretraživanih pojmova.

Za razliku od prethodnih godina, Google je ovog puta sastavio nekoliko različitih lista. Tako je uz pitanje “What is” (Šta je) najčešće je dopisivan pojam “twerking”, dok je pitanje “How to” (Kako da) i ove godine, baš kao i prošle, pratio nastavak “make pancakes” (napravim palačinke).

Na vrhu celokupne liste liste sto najpopularnijih pretraga,na vrhu se našlo ime preminulog Nelsona Mandele, dok je za njim glumac Pol Voker, koji je nastradao prvog decembra u automobilskoj nesreći. a treće mesto zauzima iPhone 5s.

Kada je Srbija u pitanju, pretraga je dala još nekoliko zanimljivih rezultata. U slučaju pitanja “Kako”, najviše nas je zanimalo “kako smršati”, a potom i “kako smuvati devojku”, dok je recept za palačinke i u Srbiji bio najtraženiji.

Otuda verovatno ne čudi i posebna kategorija “Dijete”, koju je Google priredio, a na čijem se vrhu nalazi Un dijeta. Pol Voker je kod stanovnika Srbije izazvao najveću pažnju, baš kao i najpopularnija pesma – “Gangam Style”.

Uostalom, pogledajte sami kako izgleda Googleovo premotavanje 2013. godine: .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: