Gold gondola za tri dana imala oko hiljadu posetilaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Apr.2021, 15:49

Gold gondola za tri dana imala oko hiljadu posetilaca

Nakon završenog tehničkog pregleda Gold gondola Zlatibor je u utorak nastavila da prevozi posetioce i za tri dana je imala oko hiljadu gostiju.

Gold gondola je ovih dana imala prvi veliki tehnički pregled, te u punoj tehničkoj ispravnosti dočekuje putnike za predstojeće prvomajske i uskršnje praznike, rekao je za Tanjug rukovodilac službe komercijalnih i marketing poslova "Gold Gondole Zlatibor" Bojan Mitrović.

"Ukupan broj prevezenih putnika od samog otvaranja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << gondole je 70.000 putnika, koji su prevezeni uz sva epidemiološka ograničenja koja su važila tokom zimskih meseci. Uspeh je tim i veći kada se uzme u obzir da je gondola počela sa radom u vreme najvećeg talasa epidemije i da je zbog svih mera kapacitet bio ograničen na 40 odsto, tačnije četiri putnika po kabini", naveo je Mitrović.

Nesumnjivo je da bi i ovako dobar poslovni rezultat bio daleko bolji da smo bili u mogućnosti da raspolažemo punim kapacitetom, ukazuje Mitrović.

On navodi da je prekid rada gondole zbog tehničkog pregleda iskorišćen i kako bi Gorska služba spasavanja održala pokaznu vežbu evakuacije putnika sa trase žičare.

"Ovo je bila prva vežba ovog tipa, koja je uključivala i direktno spasavanje putnika iz kabina gondole i periodično će se ponavljati, kako bi bili ispunjeni svi bezbednosni standardi propisani domaćim zakonodavstvom", kazao je Mitrović.

Zlatiborska gondola je najduža jednosegmentna gondola na svetu sa trasom od 9 kilometara, a na raspolaganju ima 54 kabine, ali se do kraja godina planira nabavka još 36.

Gold gondola Zlatibor svečano je puštena u rad 14. januara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Zlatiborska atrakcija u uzletu: Ukupan broj 70.000, za tri dana oko hiljadu posetilaca

Izvor: B92, 15.Apr.2021

Nakon završenog tehničkog pregleda Gold gondola Zlatibor je u utorak nastavila da prevozi posetioce i za tri dana je imala oko hiljadu gostiju.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.