Izvor: Tanjug

Nakon završenog tehničkog pregleda Gold gondola Zlatibor je u utorak nastavila da prevozi posetioce i za tri dana je imala oko hiljadu gostiju.

Gold gondola je ovih dana imala prvi veliki tehnički pregled, te u punoj tehničkoj ispravnosti dočekuje putnike za predstojeće prvomajske i uskršnje praznike, rekao je za Tanjug rukovodilac službe komercijalnih i marketinških poslova "Gold gondole Zlatibor" Bojan Mitrović.

"Ukupan broj prevezenih putnika od samog otvaranja gondole je 70.000 putnika, koji su prevezeni uz sva epidemiološka ograničenja koja su važila tokom zimskih meseci. Uspeh je tim i veći kada se uzme u obzir da je gondola počela sa radom u vreme najvećeg talasa epidemije i da je zbog svih mera kapacitet bio ograničen na 40 odsto, tačnije četiri putnika po kabini", naveo je Mitrović.

Zlatiborska gondola upisana u Ginisovu knjigu rekorda: "Uzbudljivo i zanimljivo" VIDEO

"Nesumnjivo je da bi i ovako dobar poslovni rezultat bio daleko bolji da smo bili u mogućnosti da raspolažemo punim kapacitetom", ukazuje Mitrović.

On navodi da je prekid rada gondole zbog tehničkog pregleda iskorišćen i kako bi Gorska služba spasavanja održala pokaznu vežbu evakuacije putnika sa trase žičare.

"Ovo je bila prva vežba ovog tipa, koja je uključivala i direktno spasavanje putnika iz kabina gondole i periodično će se ponavljati, kako bi bili ispunjeni svi bezbednosni standardi propisani domaćim zakonodavstvom", kazao je Mitrović.

Neverovatne fotografije sa Zlatibora: Svi žele samo jednu stvar FOTO/VIDEO

Zlatiborska gondola je najduža jednosegmentna gondola na svetu sa trasom od 9 kilometara, a na raspolaganju ima 54 kabine, ali se do kraja godine planira nabavka još 36.

Gold gondola Zlatibor svečano je puštena u rad 14. januara.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.