Gojković s Butonaom o kulturnoj saradnji dve zemlje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Maj.2022, 17:40

Gojković s Butonaom o kulturnoj saradnji dve zemlje

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković sastala se danas u Kanu sa predsednikom Nacionalnog centra za kinematografiju i pokretne slike Francuske (CNC) konstatovano da su odnosi između dve zemlje u oblasti kulture na visokom nivou i veoma dinamični na mnogim poljima, posebno u oblasti audiovizuelne umetnosti.

Gojković je kazala da je dobra saradnja i njeno jačanje u narednom periodu zasnovano na podršci kulturnoj saradnji dva predsednika Aleksandra >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Vučića i Emanuela Makrona, što je posebno potvrđeno prilikom posete predsednika Makrona Srbiji.

Na sastanku su razmotrene konkretne mogućnosti dalje saradnje i prenos iskustava i najboljih praksi Nacionalnog centra za kinematografiju i pokretne slike Francuske na ekspertskom i normativnom planu.

Gojković je podsetila na susrete i razmenu iskustava francuskih sa srpskim kolegama, kao i održavanje francusko-srpskih filmskih susreta, a dve strane su izrazile spremnost za dalju podršku filmskim koprodukcijama i drugim konkretnim oblicima saradnje predviđene Sporazumom o kinematografskoj koprodukciji.

Gojković će u Kanu prisustvovati projekciji filma "Brana" libanskog reditelja Ali Šerija u okviru 75. Filmskog festivala, a film je nastao u koprodukciji srpske filmske kuće "Trilema Films" sa filmskim kućama Francuske, Nemačke, Libana, Sudana i Katara i podžalo ga je Ministarstvo kulture.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sastanak Gojković u Kanu sa predsednikom CNC Francuske Butonaom

Izvor: Danas, 24.Maj.2022, 09:04

Tokom razgovora razmotrene su konkretne mogućnosti za prenos iskustava i najboljih praksi na ekspertskom i normativnom planu u oblasti kinematografije, i naglašena je spremnost za dalju podršku filmskim koprodukcijama i druge konkretne oblike saradnje Srbije i Francuske, predviđene Sporazumom o...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.