Gojković: Borba protiv nasilja mora biti u fokusu svih institucija i u uslovima pandemije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Nov.2020, 11:12

Gojković: Borba protiv nasilja mora biti u fokusu svih institucija i u uslovima pandemije

"Danas moramo da ukažemo da borba protiv nasilja prema ženama u porodici ili partnerskog nasilja mora biti u fokusu svih naših institucija i u uslovima pandemije izazvane virusom Kovid 19 u kojoj se nalazi i Srbija i čitav svet", izjavila je potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarke kulture i informisanja Maja Gojković povodom 25. novembra Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

"Usamljenost, ekonomska neizvesnost i ugroženost žena koje trpe nasilje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je dodatno pojačana u ovim okolnostima u koje nas je dovela pandemija i zbog toga je sada više nego ikada važno da žene koje trpe nasilje imaju svu podršku i zaštitu države. Zato apelujem i pozivam sve institucije društva da pojačaju svoje aktivnosti na suzbijanju nasilja, podršci žrtvama i ohrabrivanju da nasilje i nasilnike prijave. Danas, u ovim okolnostima kad je solidarnost svima potrebna, ta solidarnost je neophodna za one koji su ugroženi nasiljem. Nasilnici ne smeju da ostanu nekažnjeni i borba protiv pandemije ne sme da zaustavi našu borbu za društvo bez nasilja", kaže potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarke kulture i informisanja Maja Gojković i dodaje:

"Istovremeno, stigmatizacija žrtava nasilja je problem sa kojim se žene suočavaju svakodnevno. Zato čitavo društvo mora da im pruži ruku podrške i pomogne da se razbiju predrasude i da jasno pošaljemo poruku da žene ne smeju da budu zlostavljane."

Gojković napominje da na isti način i žene iz sveta kulture i medija koje su bile ili su žrtve nasilja, bilo fizičkog ili psihičkog, moraju biti zaštićene od javne osude, neprimerenih reagovanja i drugih komentara koji bi mogli da pogoršaju njihovo stanje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nisi sama, prijavi nasilje – poruka globalne kampanje "16 dana aktivizma"

Izvor: RTS, 25.Nov.2020

Srbija se i ove godine priključuje globalnoj kampanji UN – "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama", sa porukom ženama da nisu same i da ne čekaju kraj pandemije da prijave nasilje. . Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka kulture i informisanja Maje Gojković...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.