Glavni državni tužilac Hrvatske priznao da je mason, Plenković traži ostavku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Feb.2020, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glavni državni tužilac Hrvatske priznao da je mason, Plenković traži ostavku

Hrvatski premijer Andrej Plenković najavio je danas da će Vlada, ako glavni državni tužilac Dražen Jelenić sam ne podnese ostavku, na sutrašnjoj sednici predložiti Saboru da ga smeni.

"Stav je Vlade da je najprimerenije da Jelenić sam podnese ostavku, s obzirom da je nastala ovakva neuobičajena okolnost. Naravno da će nakon toga, ako to ne napravi, Vlada to sutra doneti na svojoj sednici", rekao je Plenković novinarima.

Kako prenosi Hina, on je dodao da Jelenić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prilikom imenovanja pre dve godine nije obavestio ni njega ni ministra pravde da je član masonske lože i istakao da on, da se to znalo, ne bi bio imenovan.

"Po ovim reakcijama u javnosti vidim da je to uticalo na integritet glavnog državnog tužioca i činjenicu da je gotovo dovedena u pitanje njegova nepristranost, nezavisnost, što mu, naravno, otežava rad", rekao je Plenković.

Hrvatski državni tužilac Dražen Jelenić priznao je ranije danas da je član masonske lože, ali je rekao da ne razmišlja da podnese ostavku zbog toga, kao i da se radi o zakonski osnovanom udruženju koje se, kako je naveo, zalaže za boljitak u društvu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Tužilac koji je priznao da je mason ipak podneo ostavku

Izvor: RTS, 19.Feb.2020

Glavni državni tužilac Hrvatske Dražen Jelenić podneo je Vladi te zemlje zahtev za razrešenje, navodi se na sajtu te institucije. Jelenić je prethodno priznao da je od 2018. godine član masonskog udruženja "Veliki Orijent Hrvatske". ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.