Tužilac koji je priznao da je mason ipak podneo ostavku

Izvor: RTS, 19.Feb.2020, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilac koji je priznao da je mason ipak podneo ostavku

Glavni državni tužilac Hrvatske Dražen Jelenić podneo je Vladi te zemlje zahtev za razrešenje, navodi se na sajtu te institucije. Jelenić je prethodno priznao da je od 2018. godine član masonskog udruženja "Veliki Orijent Hrvatske".
Dražen Jelenić je u saopštenju naveo da odlazi "mirne i čiste savjesti".

Istakao je da je od prvoga dana sve do danas, dužnost Glavnog državnog tužioca >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << obavljao "s ponosom, predano, profesionalno i pošteno, rukovodeći se u svom radu isključivo Ustavom i zakonima Republike Hrvatske, čuvajući neovisnost državnog odvjetništva".
Istakao je da njegovo članstvo u masonskom udruženju nije uticalo na njegov rad.
"No te su objede do takve mjere opteretile daljnje obnašanje dužnosti Glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske da je ono praktički postalo nemoguće. Istodobno, u želji da se ovo opterećenje ne prenese na cijelo državno odvjetništvo, procijenio sam da je u nastalim okolnostima davanje ostavke na mjesto čelnika cijele državnoodvjetničke organizacije jedino moralno i odgovorno rješenje", objasnio je Jelenić u saopštenju.
Hrvatski premijer Andrej Plenković je ranije danas najavio da će, ako Jelenić sam ne podnese ostavku, vlada na sutrašnjoj sednici pokrenuti njegovu smenu.
Jelenić je jutros rekao da o ostavci ne razmišlja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HRVATSKI TUŽILAC MASON PODNEO OSTAVKU: Jelenić tvrdi da odlazi mirne i čiste savesti!

Izvor: Kurir, 19.Feb.2020

Glavni državni tužilac Hrvatske Dražen Jelenić podneo je večeras ostavku pošto je otkriveno da je mason.

Nastavak na Kurir...

Glavni državni tužilac Hrvatske podneo ostavku zbog članstva u masonima

Izvor: Beta, 19.Feb.2020

Glavni državni tužilac Hrvatske Dražen Jelenić saopštio je večeras da podnosi ostavku pošto je otkriveno da je mason."Ovih dana su se u javnosti pojavile insinuacije vezane uz moje članstvo u masonskom udruženju. To članstvo u zakonitom udruženju ni na koji način nije uticalo na obavljanje...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.