General Ramiz Dreković pušten na slobodu

Izvor: Beta, 06.Dec.2018, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

General Ramiz Dreković pušten na slobodu

Sud BiH je odbio predlog Tužilaštva BiH da se generalu nekadašnje Armije BiH Ramizu Drekoviću odredi pritvor, ali je mu je izrekao mere zabrane.Drekovićev je danas pušten na slobodu, ali mu je zabranjeno sastajanje s mogućim svedocima da ne bi mogao da utiče na istragu.Dreković je uhapšen juče u svom stanu u Sarajevu zbog sumnji da je, kao komandant Četvrtog korpusa Armije BiH, počinio ratni zločin nad srpskim civilima u Kalinoviku na području Konjica, u proleće 1995. godine.Osumnjičen je da je naredio granatiranje Kalinovika, u kojem je poginula 15-godišnja Stanislava Koprivica, a šestoro dece je teško ranjeno.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Granatama ubijao i decu

Izvor: Vesti-online.com, 07.Dec.2018, 01:22

Ratni general i komandant Četvrtog i Petog korpusa Armije BiH Ramiz Dreković (63) uhapšen je u sredu ujutro u Sarajevu po nalogu Tužilaštva BiH, a zbog zločina na području Kalinovika, 1995. godine...Drekovića optužnica tereti da je u proleće, kao komandant Četvrtog korpusa, izdao direktnu,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.