Gašić: Vojska je uvek bila sa svojim narodom

Izvor: RTS, 15.Maj.2014, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić: Vojska je uvek bila sa svojim narodom

Ministar odbrane Bratislav Gašić poručio je u Lučanima da je vojska uvek bila sa svojim narodom. Fabrika "Milan Blagojević-namenska" radi i to je dobra vest, rekao je Gašić.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, radnici fabrike su od jutros izmestili sve što je bilo ugroženo tako da su svi proizvodni pogoni zaštićeni i u funkciji, prenosi Tanjug.

Gašić je, ističući da je VS uvek bila uz svoj narod, rekao da to pokazuje i sada u teškim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << trenucima u područjima zahvaćenim poplavama.

"Danas sam ovde u Lučanima zato što je ovo jedna od važnih namenskih fabrika u sistemu odbrane. Na našu sreću, fabrika radi i to je dobra vest", rekao je ministar.

Gašić je dodao i da nema većih problema u ostalim objektima VS i fabrikama namenske industrije i dodao da će se pripadnici VS angažovati i u drugim područjima zahvaćenim poplavama.

On je apelovao na sve građane Srbije da se uključe i pomognu komšijama koji su ugroženi.

Planirano je, dodaje se, da ministar nakon Lučana poseti Valjevo, Ljuboviju i Loznicu.

Oko 500 pripadnika VS iz Specijalne brigade, Prve, Druge i Treće brigade Kopnene vojske, Rečne flotile, Drugog i Trećeg centra za obuku, Komande za razvoj Rasinske brigade, Petog bataljona vojne policije, Centra za obuku logistike, Centralne logističke baze, 250. raketne brigade za PVD, kao i 98. i 204. vazduhoplovne brigade angažovano je u Šapcu, Koceljevi, Loznici, Osečini, Lešnici, Valjevu, Preljini, Lučanima, Požegi, Trsteniku, Doljevcu, Lazarevcu, Ljuboviji, Grdelici...

VS je, ističe se, angažovala pet helikoptera, motorna vozila, čamce, pumpe i auto-cisterne za vodu.

Do sada je VS evakuisala helikopterima 55 osoba - 10 iz Junkovca, osam iz Draževca i 37 iz Preljine, od kojih 12 dece i jednu bebu.

Helikopterom VS koji je prevozio predsednika Vlade dopremljene su namirnice i voda ugroženom stanovništvu u Koceljevi.

Načelnik Generalštaba VS, general Ljubiša Diković, takođe, je na terenu sa angažovanim pripadnicima Vojske. On je obišao Preljinu, Čačak, Požegu i Kosjerić, navodi se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Gašić: Fabrika u Lučanima radi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Maj.2014

Ministar odbrane Bratislav Gašić, koji je danas posetio fabriku Milan Blagojević - namenska u Lučanima, u sklopu obilaska područja zahvaćenih poplavama u kojima su angažovani pripadnici Vojske Srbije (VS), poručio je da je vojska uvek bila sa svojim narodom i da fabrika radi i da je to dobra...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.