Gardijan raskrinkao policajce: Rade na nuklearnim postrojenjima, a zbijaju šale o pedofiliji, rasizmu...

Izvor: B92, 06.Dec.2023, 21:33

Gardijan raskrinkao policajce: Rade na nuklearnim postrojenjima, a zbijaju šale o pedofiliji, rasizmu...

Britanski policajci zaduženi za nuklearne lokacije i radnici na nekim od tih postrojenja zbijali su šale ​​o pedofiliji, rasizmu i homofobiji u Votsap grupama.

Ovo je danas otkrio Gardijan.

Slike i poruke, u koje je britanski list imao uvid, pokazuju rasističke komentare o javnim ličnostima, uključujući tamnoputog laburističkog političara, kao i homofobične slike i razgovore o osvedočenim pedofilima, voditelju Džimiju Sevilu i Rolfu Harisu.

Gardijan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je istražio aktivnosti dve grupe, od kojih su u jednoj pripadnici Civilne nuklearne policije (CNC) na nuklearnoj lokaciji u Selafildu u Kambriji i tamošnji radnici.

Druga grupa uglavnom se sastoji od osoblja u osetljivim oblastima dve druge nuklearne lokacije i službenika CNC-a. Među porukama su i rasistički komentari o crnom poslaniku laburista, koji je bio česta meta rasističkog zlostavljanja na mreži, kao i homofobične objave o istaknutom TV voditelju.

Gardijan je odlučio da ih ne imenuje, ali je CNC-u ponudio konkretne detalje o sadržaju poruka i geografskim lokacijama grupa. Poruke takođe prikazuju eksplicitne slike golotinje, kao i rasističke slike i opise eksplicitnih pedofilnih radnji, a prikazuju i muškarce koji ismevaju koleginice na sajtovima zbog njihovog izgleda i seksualne privlačnosti.

Među članovima grupa, koji su učestvovali u razgovorima, su zaposleni u CNC-u, koji imaju zadatak da zaštite neke od potencijalno najosetljivijih lokacija u Velikoj Britaniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.