Izvor: B92, 06.Maj.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Garancije za Stanišića i Simatovića

Beograd -- Vlada će dati garancije za privremeno puštanje na slobodu Jovice Stanišića i Franka Simatovića Frenkija.

Ministar pravde Srbije Zoran Stojković trebalo bi da u ponedeljak 10. maja Haškom tribunalu prenese garancije Vlade Srbije za privremeno puštanje na slobodu Jovice Stanišića i Franka Simatovića Frenkija, proizlazi iz dokumenta koji je sudu podnela odbrana.

Simatovićev branilac Zoran Jovanović u podnesku od 3. maja predložio je sudskom veću >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da na raspravi o zahtevima za puštanje optuženih do početka suđenja sasluša ministra Stojkovića i predstavnika ambasade Srbije i Crne Gore Sašu Obradovića "u vezi sa garancijama" koje je dao zvanični Beograd.

U januaru ove godine, branioci Stanišića i Simatovića podneli su poverljive zahteve za privremeno oslobađanje. Garancije da će se oni, ako budu pušteni, vratiti na početak sudjenja i pridržavati svih uslova, Haškom tribunalu su dali Vlada Srbije i Savet ministara SCG.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.