Gala večera uz Pukni zoro za Vučića u Kini FOTO

Izvor: Mondo, 19.Sep.2018, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gala večera uz "Pukni zoro" za Vučića u Kini FOTO

Kineski premijer Li Kećijang priredio je svečanu večeru u Tjenđinu u čast srpske delegacije na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Na svečanoj večeri Vučić je sedeo pored Klausa Švaba, osnivača Svetskog ekonomskog foruma, a prekoputa kineski premijer.

Vučić je dobio i nesvakidašnji poklon - uz zvuke pesme "Pukni zoro" uručen mu je njegov portret napravljen kao kolaž od iseckanih salveta.

Tokom večere mogla se čuti i pesma >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << "Ovo je Srbija".

Vučić je ranije danas prisustvovao otvaranju "letnjeg Davosa" u Tjenđinu, a imao je i odvojen sastanak sa Li Kećijangom.

Takođe, Vučić je razgovarao sa čelnicima Svetskog ekonomskog foruma i predstavnicima brojnih kineskih kompanija.

Večerom sa kineskim premijerom, Vučić je završio višednevnu posetu Kini tokom koje je razgovarao i sa predsednikom te zemlje Si Đinpingom.

Tokom posete je potpisano više važnih sporazuma.

U prisustvu predsednika Kine i Srbije, Si Đinpinga i Aleksandra Vučića u Pekingu su danas potpisana dva veoma značajana sporazuma iz oblasti infrastrukture koje se rade u Srbiji.

Vučić sa kineskim predsednikom: Stižu investicije

Reč je o okvirnom sporazumu između Vlade Srbije i Kine o obezbeđenu Srbiji koncesionog zajma za potrebe sprovođenja projekta izgradnje obilaznice oko Beograda, kao i ugovoru o državnom koncesionom zajmu za projekat izgradnje obilaznice oko Beograda na autoputu E70/75, deonica most preko Save kod Ostružnice-Bubanj Potok.

Takođe, dogovoreno je da kineski predsednik ponovo dođe u Srbiju.

Kineski predsednik ponovo dolazi u Srbiju

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Li priredio svečanu večeru za Vučića, a onda mu je uručio neverovatan poklon kom se nikako nije nadao

Izvor: BKTV News, 19.Sep.2018

Kineski premijer Li Kećijang priredio je svečanu večeru u Tjenđinu u čast srpske delegacije na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem...Na svečanoj večeri Vučić je sedeo pored Klausa Švaba, osnivača Svetskog ekonomskog foruma, a prekoputa kineski premijer...Vučić je dobio i nesvakidašnji...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.