Gajić: Zašto je Ognjanović bio pod merama nadzora

Izvor: N1 televizija, 27.Sep.2018, 08:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gajić: Zašto je Ognjanović bio pod "merama nadzora"

Upravni odbor Advokatske komore Beograda koju predvodi advokat Vladimir Gajić uputio je niz pitanja nadležnim osobama u institucijama koje su zadužene za slučaj ubistva advokata Dragoslava Miše Ognjanovića.

Republičku javnu tužiteljku Zagorku Dolovac, ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića i direktora policije Vladimira Rebića advokati u saopštenju koje je je potpisao Gajić pitaju kada će biti rešeno ubistvo Ognjanovića, dok su kolege advokate iz radne >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << grupe upitali koji su efekti zajedničkog rada s policijom i javnim tužilaštvom, prenosi Insajder.

Advokatima iz radne grupe postavljeno je i pitanje da li su Tužilaštvo za organizovani kriminal pitali zašto je Dragoslav Miša Ognjanović bio pod merama nadzora, kao i kako je onda ubijen.

"Iako je opšte poznato da je kolega Ognjanović bio 'pod merama' tajne službe po naredbi Specijalnog suda i na zahtev Tužilaštva za organizovani kriminal, do danas nismo saznali koliko dugo su mere primenjivane i po kom osnovu, odnosno zbog čega", navodi se u saopštenju koje je potpisao Gajić.

U saopštenju je postavljeno i pitanje šta je učinjeno nakon ubistva, da li su mere odmah prekinute i ako nisu do kad su trajale.

"Da li je Služba nastavila obradu nad porodicom i prijateljima ubijenog advokata za 'svaki slučaj', po starom dobrom običaju iz predmeta Ćuruvija, Stambolić, Drašković", upitali su advokati.

Ognjanović je ubijen pre skoro dva meseca na Novom Beogradu, a tom prilikom je njegov sin ranjen u ruku.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Gajić: Zašto je Ognjanović bio pod "merama nadzora"

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Sep.2018

Upravni odbor Advokatske komore Beograda koju predvodi advokat Vladimir Gajić uputio je niz pitanja nadležnim osobama u institucijama koje su zadužene za slučaj ubistva advokata Dragoslava Miše Ognjanovića...Republičku javnu tužiteljku Zagorku Dolovac, ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.