GRENEL OTKRIO DETALJE SASTANKA U BERLINU: Beograd i Priština se dogovorili, sporazum o  obnovi pruge već sledeće nedelje

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jan.2020, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GRENEL OTKRIO DETALJE SASTANKA U BERLINU: Beograd i Priština se dogovorili, sporazum o obnovi pruge već sledeće nedelje

On je dodao da je diskusija bila veoma konsturktivna.

Specijalni izaslanik američkog predsednika Ričard Grenel izjavio je večeras za Tanjug da Pismo o namerama o uspostavljanju železničke linije između Srbije i tzv. Kosova može da se očekuje već sledeće sedmice, ili ubrzo posle toga.

Grenel je istovremeno izrazio zadovoljstvo sastankom i istakao da je zahvalan dvema stranama što su došli u Berlin na razgovor.

- Napravili smo dobar napredak jutros >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u pravcu potpisivanja Pisma o namerama o saradnji u oblasti železnica - rekao jej Grenel.

On je dodao da je diskusija bila veoma konsturktivna pa je bilo vremena da se razgovara i o drugim važnim temama, ali nije precizirao o kojim temama.

- Radićemo na tome da se Pismo o namerama završi sledece nedelje ili ubrzo posle toga - precizirao je Grenel i dodao da će se konsultacije sa stručnjacima na obe strane odvijati preko i-mejla.

Specijani izaslanik predsednika SAD rekao je da želi da zahvali prištinskim i beogradskim ekspertima što su doputovali u Berlin na razgovore.

Obnova železničke pruge između Beograda i Prištine, nastavak je dogovora o ponovnom uspostavljajnju avio saobracaja između ta dva grada, nakon 21 godine, podsećaju u ambasadi SAD u Berlinu, gde je ambasador Grenel danas rukovodio.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.