GRAĐANI ZASLUŽUJU DA IMAJU BEZBEDNU ZEMLJU: Vučević otvorio Inovaciono - edukativni park Centra za razminiranje

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2024, 14:33

"GRAĐANI ZASLUŽUJU DA IMAJU BEZBEDNU ZEMLJU": Vučević otvorio "Inovaciono - edukativni park" Centra za razminiranje

Počinje čišćenje zemlje od mina i zaostalih bombi.

Ministar odbrane Miloš Vučević otvorio je danas "Inovaciono - edukativni park" Centra za razminiranje Republike Srbije u Velikoj Moštanici i rekao da građani Srbije zaslužuju da imaju bezbednu zemlju, očišćenu od svih zaostalih mina iz prethodnih ratova.

Inovaciono-edukativni park je nekadašnji vojni kompleks "Velika Moštanica" koji obuhvata 16 objekata na površini od tri hektara, koje je Ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odbrane predalo na korišćenju Centru za razminiranje jula 2023. godine.

Vučević je rekao da je otvaranje tog Centra najbolji primer saradnje među različitim državnim sektorima koji daje konkretan i dobar rezultat. On je istakao da je Centar za bezbednost važan deo bezbednosti koji je bio neophodan Srbiji.

-Posebno je važno što je centar inovativni i edukativni i što će obučiti ljude koji će obezbediti bezbednost našoj zemlji da očistimo zemlju od različitih mina i zaostalih bombi. Mnogo godina je prošlo od različitih ratova i naši građani zaslužuju da imaju bezbednu državu- poručio je ministar.  On je, pre svega, naglasio da treba očistiti zemlju od zaostalih mina i ostataka bombi od NATO bombardovanja 1999. i početi sa vađenjem nemačkih ratnih brodova iz Dunava kod Prahova, koji su potopljeni još u Drugom svetskom ratu.

Direktor Centra za razminiranje Bojan Glamočlija uručio je ministru Vučeviću plaketu zahvalnice za unapređenje protivminskog delovanja u Republici Srbiji i nesebičnu podršku i pomoć u radu i razvoju Centra.

Svečanosti otvaranja Centra za razminiranje prisustvovao je i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.