GRAĐANI HRVATSKE JOŠ UVEK PALE SVEĆE I UPUĆUJU MOLITVE ZA BEOGRAD: Zagrepčanin ukazao na problem koji može biti uzrok tragedije

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Maj.2023, 20:28

GRAĐANI HRVATSKE JOŠ UVEK PALE SVEĆE I UPUĆUJU MOLITVE ZA BEOGRAD: Zagrepčanin ukazao na problem koji može biti uzrok tragedije

Veliki broj građana Hrvatske je odao poštu stradalima

Poruke podrške i saosećanja ne prestaju da stižu iz Zagreba za tragično nastradale žrtve masovnog ubistva u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", a građani hrvatske prestonice i dalje ostavljaju cveće i pale sveće na Cvetnom trgu, kod spomenika Petru Preradoviću.

- Tragedija koja je zadesila Beograd je tužna i jadna - poručio je stariji gospodin i istakao da je važno da razmišljamo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kako o sebi, tako i o svojim najbližim srodnicima.

- Nisam siguran da tako nešto može da se desi i u Zagrebu, ipak danas se čudne stvari dešavaju u celom svetu, ali što manje tragičnih događaja, to je bolje - poručuje on.

Sa njim je saglasna i mlada devojka koja u Zagrebu radi kao prodavačica i ističe da je u današnje vreme sve više nasilja, kao i da se i u prodavnicama događaju razne stvari i sve češće krađe. Zbog toga je, kako kaže, u strahu da bi slična tragedija mogla da zadesi i Zagreb.

- Plašim se. Nadam se da se tako nešto nikada neće dogoditi. Za tragično nastradale u Beogradu pomolila sam se i zapalila sveću ispred kuće - navela je mlada Zagrepčanka.

Na Cvetnom trgu još gori plamen sveća žrtvama masovnog ubistva, a poruke podrške i igračke koje su ostavljali stanovnici Zagreba upotpunjeni su cvećem.

Veliku ružu doneo je i penzioner iz Zagreba koji je rekao da uzrok u tragediji ''treba tražiti u mobilnim telefonima''.

- Mladi sve više provode vreme koristeći mobilne telefone. Igraju igrice u kojima se promoviše nasilje i u kojima je cilj ubiti nekog. Onda uzimaju plastične pištolje i pucaju jedni na druge - naveo je on i dodao da se nakon plastičnog deca, ako imaju prilike, odlučuju za pravi pištolj.

Teško je naći reči da se opiše tragični događaj koji je zadesio Beograd smatra penzionerka iz Zagreba i kaže da je veoma zabrinuta za svu decu sveta, kao i za decu u Zagrebu.

- Veoma je strašno sve što se dešava oko nas. Nedavno u Beogradu, a sutra može i kod nas da se desi tragedija. Uvek smo se nadali da smo mi zašticeni od takvih stvari, naš region, ali pucnjave i masovna ubistva došla su i kod nas - tvrdi ona.

Nakon tragedije u OŠ ''Vladislav Ribnikar'' na Vračaru, u Zagrebu, na Cvetnom trgu organizovan je skup solidarnosti na kome se okupio veliki broj građana Hrvatske koji su odali poštu stradalima. 

Ostavljene su brojne poruke podrške, cveće, igračke i zapaljeno je na stotine sveća. Građani kažu da je tragedija ujedinila region i sa Cvetnog trga ostavljaju poruke i poručjuju: ''Beograde, Zagreb je uz tebe''.

Sve vesti o nezapamćenoj tragediji u Beogradu pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.