GORNJI MILANOVAC: OBUSTAVLJENA NASTAVA U SEOSKIM ŠKOLAMA

Izvor: Kurir, 26.Jan.2012, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GORNJI MILANOVAC: OBUSTAVLJENA NASTAVA U SEOSKIM ŠKOLAMA

U deset sela pranjanskog kraja već 30 časova nemoguće je doći iz pravca Gornjeg Milanovca, gde su sleteli i kamoni koji čiste sneg, a put je jedino prohodan od Pranjana do Čačka

GORNJI MILANOVAC - U svim seoskim školama u rudničko-takovskom kraju zbog velikih snežnih padavina obustavljena je nastava do ponedeljka, saopšteno je na današnjoj sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije u Gornjem Milanovcu.

Predsednik opštine Milisav Mirković rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << da su jutros kasnili radnici na posao u Gornjem Milanovcu jer su snežni nanosi na pojedinim putnim pravcima i preko tri metra zbog čega je u čišćenje uključena i sva privatna mehanizacija.

U pomoć su pritekli i pripadnici Vojske Srbije, kako na gradskom području tako i u prigradskim naseljima.

U deset sela pranjanskog kraja, na padinama Suvobora, već 30 časova nemoguće je doći iz pravca Gornjeg Milanovca, gde su sleteli i kamoni koji čiste sneg, a put je jedino prohodan od Pranjana do Čačka.

Odbornik u Skupštini opštine Boško Milovanović je rekao da u selima Družetići, Bogdanica i Gojna Gora stočari ne mogu da priđu do staja da nahrane ovce i goveda, gde je snežni pokrivač visok od 70 sintimetara do 3,5 metra.

Odbornik iz Koštunića Tomislav Lazović kaže da već 30 časova u to selo niko ne može da dođe, a o stepenu vejavice ilustruje podatak da parkirani automobili ne mogu da se pronađu, a na pojedinim mestima ne zna se ni kuda ide trasa puta.

Put za Polom je prekriven polomljenim stablima drveća, gde pre prolaska mehanizacije moraju da se angažuju drvoseče, a u tom selu su i ogromne štete na voćnjacima, koji su desetkovani pod teretom vlažnog snega.

U "Elektrodistribuciji" u Gornjem Milanovcu već 30 časova nijedan radnik nije išao kući i sve ekipe su angažovane na uspostavljanju pokidanih kablova na dalekovodima, do kojih se peške stiže.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.