GO DS podržao inicijativu o ujedinjenju

Izvor: B92, 03.Mar.2019, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GO DS podržao inicijativu o ujedinjenju

Glavni odbor Demokratske stranke je "gotovo jednoglasno" podržao incijativu za pokretanje procesa ujedinjenja partija proisteklih iz DS-a u jednu stranku.

Kako se navodi u saopštenju, na sednici Glavnog odbora je podržana incijativa za "pokretanje procesa ujedinjenja i stvaranja velike Demokratske stranke, kao započetog procesa ukrupnjavanja koji dominatno obeležava aktuelni politički trenutak i predstavlja zamajac prerastanju Demokratske stranke u najsnažnije gravitaciono >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << polje u građanskom, demokratskom spektru".

Glasanju je prethodilo izlaganje predsednika DS Zorana Lutovca koji je ocenio da je toj ideji došlo vreme.

"I ranije su činjeni pokušaji, ali sada nam uslovi nalažu istorijsku zrelost i odlučnost, zajedništvo i borbu za stabilnu državu i institucije u punom demokratskom kapacitetu", rekao je Lutovac, posebno naglašavajući da nije reč o personalnoj uniji i kadrovskoj kombinatorici, da se ne radi o imenima, već o programu, piše u saopštenju Informativne službe DS.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.