GENERAL PODNEO OSTAVKU! Primio  vakcinu protiv korone preko reda i izazvao bes

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jan.2021, 23:30

GENERAL PODNEO OSTAVKU! Primio vakcinu protiv korone preko reda i izazvao bes

Na početku pandemije, Vilaroja je predstavljao vojsku na dnevnim konferencijama za medije

Visoki španski general dao je ostavku u subotu nakon optužbi da je primio vakcinu protiv kovida-19 pre prioritetnih grupa ljudi, postavši tako jedan od brojnih službenih lica koji je izazvao bes javnosti zbog preskakanja reda za vakcinisanje.

Ministarka odbrane Margarita Robles tražila je objašnjenje od generala Migela Angela Vilaroje, zapovednika glavnog štaba, nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << što su se u petak pojavili naslovi u medijima da se vakcinisao.

U saopštenju o njegovoj ostavci, ministarstvo odbrane dalo je naslutiti, ali nije direktno potvrdilo da je Vilaroja primio vakcinu.

- General nikad nije nameravao iskoristiti neopravdane privilegije koje su narušile sliku oružanih snaga te bacile sumnju na generalovu čast - objavilo je ministarstvo.

Miguel Ángel Villarroya, the highest-ranking officer in the Spanish military, has resigned after it was revealed that he and some of his colleagues had received a coronavirus vaccine despite not being on the list for preferential access. https://t.co/BTpZh3ZpLj

— POLITICOEurope (@POLITICOEurope) January 23, 2021

Dodaje da je Vilaroja "postupio onako kako je mislio da je ispravno", no da je to "nanelo štetu javnoj percepciji oružanih snaga."

Vilaroja nije bio odmah dostupan za komentar.

na kojima je govorio o tome kako vojnici čiste staračke domove te brine o starijima.

Španci su ozlojeđeni zbog preskakanja reda za vakcinisanje.

- Generale Vilaroja i ostale kolege, moj partner ima 67 godina, ima Alchajmerovu bolest te je slep. Čekamo na vakcinu. On je službenik, a ja bivša medicinska sestra te smo u prvoj grupi. Jeste li vi važniji? - tvitovala je korisnica pod korisničkim imenom @Marcosendra1.

Stopa zaraženih u Španiji je narasla od decembra, s 42.885 novih slučajeva zabeleženih u petak i ukupno 2,4 miliona od početka pandemije. U petak je registrovano 400 umrlih, a ukupno je od početka pandemije život izgubila 55.441 osoba.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

VAKCINISAO SE PREKO REDA Visokorangirani general španske vojske podneo ostavku

Izvor: Blic, 24.Jan.2021, 00:22

Načelnik generalštaba španske vojske Migel Anhel Viljaroja podneo je danas ostavku pod pritiskom zbog toga što je zajedno s još nekim visokim oficirima narušio uspostavljene protokole vakcinacije i preko reda primio vakcinu protiv kovid-19.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.