Izvor: Radio 021, 23.Jan.2021, 21:43

Španski general dao ostavku zbog optužbe da je preko reda primio vakcinu

Visokopozicionirani španski general dao je danas ostavku nakon optužbi da je preko reda, odnosno pre prioritetnih grupa, primio vakcinu protiv covida-19.

Ministarka odbrane Margarita Robles zatražila je obašnjenje od generala Miguela Angela Viljaroje, a kasnije je ministarstvo odbrane u objašnjenju ostavke navelo kako general "nikada nije nameravao da iskoristi privilegije koje bi narušile ugled Oružanih snaga i dovele u sumnju njegovu čast".

Dodaje se da je Viljaroja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << "doneo odluke za koje je smatrao da su ispravne", ali koje su "narušavale ugled oružanih snaga".

Od kraja decembra povećan je broj novozaraženih u Španiji, u petak je zabeleženo 42.885 novih slučajeva, a umrle su još četiri stotine građana, piše Rojters.

Do sada je u toj zemlji od covida-19 umrla ukupno 55.441 osoba, prenosi Indeks.hr.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

GENERAL PODNEO OSTAVKU! Primio vakcinu protiv korone preko reda i izazvao bes

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jan.2021

Na početku pandemije, Vilaroja je predstavljao vojsku na dnevnim konferencijama za medije..Visoki španski general dao je ostavku u subotu nakon optužbi da je primio vakcinu protiv kovida-19 pre prioritetnih grupa ljudi, postavši tako jedan od brojnih službenih lica koji je izazvao bes javnosti...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.