Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jan.2019, 19:16

GDE SU ORGANI?! Pojavio se SNIMAK iz bolnice u Kraljevu kad pronalaze 13 MRTVIH BEBA u zamrzivaču (UZNEMIRUJUĆ VIDEO)

GDE SU ORGANI?! Pojavio se SNIMAK iz bolnice u Kraljevu kad pronalaze 13 MRTVIH BEBA u zamrzivaču (UZNEMIRUJUĆ VIDEO)

- Šta ste namerili da sa njima radite? Tebi je muka, ali dođi da vidiš, ja sam iz Vladine komisije, ti si republički inspektor - kaže Radiša Pavlović na snimku iz kraljevačke bolnice

Ozloglašene zamrzivače u Kraljevu u kom su, kako je utvrđeno, tri godine "počivala" tela mrtvorođenih beba, njih 13, snimio je Radiša Pavlović, iz Komisije za nestale bebe. Pavlović je bio u društvu republičke inspektorke za zdravstvo, koju u jednom trenutku poziva da priđe i da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vidi izbliza, kako se čuje na snimku, pitajući je "možda je tebi to muka"?.

Tela 13 mrtvih beba iz MORBIDNOG RAZLOGA godinama leže u zamrzivaču: Novi DETALJI HORORA u Kraljevu (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Kako tvrdi Radiša Pavlović, na spisku majki beba iz frižidera nalazi se i žena koju je nemoguće pronaći. Ona ne postoji, ne vodi se u sistemu sa generalijama iz  bolničkih knjiga, a njena beba je navedena kao živorođena. Policija još nije uspela da je pronađe, kako ističe Pavlović.

Kako se vidi i čuje na snimku, Radiša Pavlović pita medicinskog radnika koji je otvorio zamrzivač, "kako vi vodite ovde stanje u zamrzivačima, sad da dođe neko da vas pita za zatečeno stanje, čija su to deca"?.

Veoma uznemirujuće fotografije može pogledati klikom OVDE

MI TO NE BACAMO!

Muškarac posle pauze odgovara: "Mi to ne bacamo, to se čuva, one su tu do daljnjeg". Pavlović je pokušavao da otkrije šta je rađeno sa bebama iz ovih slučajeva u prethodnom periodu. Na pitanje da li imaju upisana imena roditelja na kesama, muškarac odgovara da ih imaju u protokolima.

Medicinski radnik "pretura" po telašcima uvijenim u crne kese, preko kojih su zalepljeni papiri. Pronalazi telo iz 2016. godine, koje je, izgleda, tu i najduže.

- Takođe, za još dve bebe ne postoje saglasnosti njihovih roditelja da ih bolnica sahrani. Ukupno, to su tri problematične bebe, uz onu sa deponije, čiji je slučaj još otvoren - navodi Pavlović za Telegraf. - Direktor Opšte bolnice u Kraljevu Mrvić je tvrdio da imaju saglasnosti za sve bebe, ali ja tvrdim da nemaju. Uvid u dokumentaciju koji smo mi imali pokazuje da za sve bebe fale sprovodnice leša. Policija će da ispita i da li je bolnica predložila da li će ona da odradi sahranu i zbrinjavanje ili su to roditelji sami rekli da ih to ne interesuje, kao što je to tvrdio Mrvić.

Prema Pavlovićevim rečima, postoji lekarska dokumentaciju sa imenom i prezimenom jedne majke "koja je rodila dete koje je udahnulo vazduh", ali je kasnije kroz lekarsku dokumentaciju proglašeno mrtvim. Sumnjamo, pošto ne možemo da je nađemo, da se njen identitet dovodi u pitanje. Identitet ostalih je utvrđen i sa njima će biti obavljen razgovor.

Od 13 beba iz zamrzivača, 9 je rođeno mrtvo, a ovo je jedina istina o ostalima: Progovorio direktor kraljevačke bolnice

SUMNJAMO DA JE U PITANJU ŠTEK

- Mi sumnjamo da je u pitanju štek, jer prilikom porođaja majkama se, u najvećem broju slučajeva koji smo mi istraživali, daje narkotik dolantin, koji neposredno pre porođaja preko pupčane vrpce direktno utiče na bebu. On može da umrtvi bebu preko vrpce. Dete prilikom rođenja ne pokazuje jasne znake života i kao takvo može da se proglasi kao mrtvorođeno. Onda tu živu bebu prenesu na drugo odeljenje i zavedu je pod tuđim imenom, u stvari ukradu. Oni imaju ustaljenu praksu ubeđivanja roditelja da ostave bebu bolnici da je sahrani. Mi iz udruženja imamo majke koje tvrde da su im lekari govorili "Vi ste mladi, imaćete još dece, nemojte da se sećate, vama ovo ne treba, ovo će bolnica da zbrine" - tvrdi Pavlović.

ŠTO ONDA ČUVAJU BEBE?

Svrha beba iz zamrzivača je da se one daju, navodi dalje Radiša Pavlović, ako roditelji ipak insistiraju da sami sahrane dete. Zato smo i insistirali da se obave razgovori sa roditeljima. Ako je takva priča o bolničkom zbirnjavanju plasirana i roditeljima beba iz zamrzivača, onda je bolničko osoblje svesno i sa umišljajem obmanulo roditelje, jer bebe nisu sahranili. Ako su rekli da će ih sahraniti, a nisu, zašto ih nisu ponovo obavestili? Dužni su bili da obaveste i Centar za socijalni rad - smatra Pavlović.

Pavlović insistira da se saslušaju majke i ispitaju sve okolnosti.

- Sa republičkim inspektorom smo gledali pre sedam dana dokumentaciju. Policija će ispitati roditelje i proveriti da li su oni bili svesni svih okolnosti koje su se tada odigrale. Kada im je saopšteno da im je beba umrla, na koji način, ko im je saopštio... - navodi Pavlović.

OBDUKCIJA

Ni na jednoj bebi, tvrdi Pavlović, nije odrađena kompletna obdukcija.

- Nema toga u medicinskoj dokumentaciji. Ako nema dokumenta, moralo bi se da se zna šta je sa organima, koliko su razvijeni i teški. Ne postoji nijedan dokument o tome i da li su organi u njima. Ne postoji pun obdukcioni nalaz i šta je sa organima, pitanje koje upućujemo odgovornima u bolnici.Spaljivali su bebe u "kaubojskim spalionicama" za koje nikada nisu imali dozvolu. Na osnovu kog zakona su smeli da spaljuju bebe, kada je od roditelja tražena ta saglasnost? Da li su iz bolnice ubeđivali majke da im prepuste bebe, to takođe tražimo da policija utvrdi - pita se Pavlović.

On kaže da će narednih dana tražiti ponovo sastanak sa ministrom Lončarom, "da ne dozvolimo više nikome u državi da pokriva ovakve stvari".

NEZAPAMĆEN HOROR U KRALJEVU! U zamrzivačima Opšte bolnice PRONAĐENO 13 MRTVIH BEBA!

- Predsednik Vučić je jasno rekao će pohapsiti kriminalce i da nema zaštićenih. Mi se nadamo da će tako biti i pozivamo se i na Vučića da isteramo sve do kraja - navodi Pavlović.

Kako je ranije rekao dr Zoran Mrvić, direktor Opšte bolnice u Kraljevu, ne radi se o ukradenim bebama, već umrlim na porođaju, nad kojima je urađena autopsija i koje su upisane u sve opštinske knjige, a njihovi roditelji nisu hteli da ih preuzmu. On dodaje da su to tela beba koje su u poslednje tri godine preminule na rođenju u toj bolnici.

Prema rečima Predraga Terzića, gradonačelnika Kraljeva, spalionica je montirana i čeka se saglasnost Ministarstva za zaštitu životne sredine za spaljivanje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...


Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.