GANC OLADIO NETANIJAHUA: Ništa od koalicije u Izraelu, ali ostaje OTVOREN ZA RAZGOVOR

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Sep.2019, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GANC "OLADIO" NETANIJAHUA: Ništa od koalicije u Izraelu, ali ostaje OTVOREN ZA RAZGOVOR

Iznenađen i razočaran.

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izrazio je razočaranje zato što je Beni Ganc, njegov najveći rival na proteklim parlamentarnim izborima, odbio da sa njim pregovara o formiranju vladajuće koalicije, ali je dodao da je i dalje otvoren za razgovor.

- Iznenađen sam i razočaran što Beni Ganc i dalje odbija moj poziv na sastanak. Ganc, moja ponuda da se sastanemo još važi. To je ono što javnost od nas očekuje - napisao je Netanijahu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na svom profilu na Tviteru.

Centralistička stranka Benija Ganca odbila je danas ponudu izraelskog premijera Benjamina Netanijahua za formiranje široke vladajuće koalicije.

Prime Minister Benjamin Netanyahu and his wife Sara cast their votes this morning at the Gimmel Jerusalem Municipal High School. pic.twitter.com/Aax0qWNE6B

— PM of Israel (@IsraeliPM) September 17, 2019

- Nećemo ulaziti u koaliciju koju predvodi Netanijahu - izjavio je Moše Jalon, visoki zvaničnik partije Plavo i Belo, na događaju kojem je prisustvovao i Ganc, najveći rival Netanijahua na proteklim parlamentarnim izborima.

Netanijahu je ranije danas nagovestio mogućnost dogovora o rotirajućem predsedavanju Vladom sa Gancom, nakon što ga je pozvao da formiraju vladajuću koaliciju.

Netanijahu je pre toga izjavio da nema šanse da će moći da formira desno orijentisanu Vladu posle izbora i pozvao je svog glavnog rivala, centristu Benija Ganca, da mu se pridruži u širokoj koliciji.

SMRTONOSNE "MUNJE": Ovo su NAJOPASNIJI avioni današnjice, a za neke ćete sada PRVI PUT DA ČUJETE (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.