Izvor: B92, 03.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

G17 plus: Nema povećanja PDV-a

Beograd -- Lider G17 plus Mlađan Dinkić kaže da u ovoj godini neće biti povećanja poreza na dodatu vrednost.

"Biće smanjen porez na prenos stanova na dva odsto, uvedene olakšice na porez na dobit kod onih koji su izdvajali za umetnost i kulturu i, što se tiče poreske politike, verujem da će sistem ostati stabilan", rekao je Dinkić.

Ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom Milan Parivodić najavio je ranije da će, najverovatnije, PDV morati da bude povećan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jedan do dva odsto tokom ove godine, zbog stabilizacije budžeta.

"Božić za životinje"

Kandidat G17 plus za poslanika Goran Paskaljević kaže da je ta stranka organizovala akciju udomljavanja napuštenih pasa i mačaka "Božić za životinje" po ugledu na akcije koje organizuje francuska glumica Brižit Bardo.

Paskaljević je predsednik udruženja "SOS animals", a danas je izjavio da su sve životinje vakcinisane i pod strogom kontrolom veterinara. "SOS animals" i G17 plus organizovaće takve akcije svake subote i nedelje na Trgu Republike.

Predsednik G17 plus Mlađan Dinkić izjavio je da se njegova stranka obavezala da u novom sazivu parlamenta usvoji zakon o zaštiti životinja. "Kao što hoćemo da Srbija brže napreduje u ekonomiji, moramo da vodimo računa i o trenucima života kada smo sami i kada nam se najviše obraduje kućni ljubimac", rekao je Dinkić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.