Fuks stavio tačku na spekulacije: Lažne vesti

Izvor: B92, 29.Nov.2023, 20:54

Fuks stavio tačku na spekulacije: Lažne vesti

Sekretar izraelske vlade Josi Fuks, opisao je danas kao lažne izveštaje da se razgovara o mogućem dogovoru o oslobađanju talaca iz Pojasa Gaze.

Navodno se razgovaralo o oslobađanju talaca u zamenu za produženi prekid vatre ili prekid rata protiv palestinske grupe Hamas.

"Svaka vest o sporazumu o oslobađanju talaca koji bi doveo do kraja rata ili produženog primirja je lažna vest", napisao je Fuks na svom nalogu na mreži Iks.

Ranije danas izraelski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ministar komunikacija Šlomo Kari predložio je Fuksu da obustavi finansiranje dnevnog lista Harec, optužujući taj medij "za defetističku i lažnu propagandu'' protiv države Izrael.

U subotu je Harec objavio da je helikopter Izraelskih odbrambenih snaga (IDF), koji je reagovao na napad Hamasa na muzičkom festivalu Nova 7. oktobra, pucao na učesnike festivala.

U pismu Fuksu, Kari je kritikovao Harec zbog uređivačke politike o ratu i predložio da država ne ulazi u nove komercijalne sporazume sa tim listom, da obustavi sve reklame u njemu i da blokira bilo kakva neizmirena plaćanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.