Francuska, uhapšena banda iz Srbije

Izvor: RTS, 19.Mar.2014, 13:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska, uhapšena banda iz Srbije

Policija u Francuskoj uhapsila bandu iz Srbije zbog krađa. Privedena je grupa od devetoro ljudi, kod kojih je pronađeno više od jednog kilograma zlata i skoro 2.000 komada naočara. Opljačkanu robu su krijumčarili u Srbiju, navode francuski mediji.

Francuska policija privela je osam osoba iz Srbije i jednu iz Bosne i Hercegovine zbog krađe, izvestila je lokalna štampa.

U okviru istrage, u regionu Pariza je prošle sedmice privedeno devet ljudi, kod kojih je pronađeno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << više od jednog kilograma zlata i skoro 2.000 pari naočara, naveli su izvori iz Tužilaštva u Renu bliski istrazi, preneo je dnevnik Parizjen.

Francuski list javio je da je u pritvoru zadržano šest osoba, kojima se stavlja na teret da su od novembra 2012. do januara 2014. godine počinili ukupno 33 "organizovane krađe", od kojih 23 u optičarskim prodavnicama širom Francuske.

Pozivajući se na izvor blizak istrazi, Nuvel republik opisuje način na koji su članovi bande delovali: najpre bi iz automobila nekoliko dana posmatrali "metu", ponekad bi izviđali tako što su se predstavljali kao kupci, a potom bi provalili u prodavnicu.

"Opljačkanu robu su vozilima ili regularnim autobuskim linijama krijumčarili u Srbiju", naveo je taj izvor.

Nuvel republik dodaje i da su osumnjičeni u Francuskoj primali socijalnu pomoć.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.