Dojče telekom otpušta 4.900 ljudi

Izvor: B92, 19.Mar.2014, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dojče telekom otpušta 4.900 ljudi

Berlin -- Nemački telekomunikacioni gigant Dojče telekom ugasiće 4.900 radnih mesta u Nemačkoj u naredne dve godine, u svom IT servisu "T-sistems".

Kako prenosi švajcarski list "20 minuta", ove godine Dojče telekom će u toj filijali izbrišati 2.700 radnih mesta, a naredne 2.200.

Švajcarski izvor podseća da je ekonomski časopis Handelsblat u decembru još pisao o gašenju izmedju četiri i šest hiljada radnih mesta u okviru najavljenog plana restrukturiranja. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Portparol je u izjavi novinarima precizirao da je 900 radnih mesta od 4.900 već ugašeno, a što se ostalih tiče način otpuštanja biće stvar pregovora sa reprezentativnim sindikatima.

Sektor "T-sistems", koji zapošljava oko 50.000 ljudi širom sveta, suočen je sa snažnom konkurencijom i već godinama se bori da ostvari profit.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dojče telekom otpušta 4.900 ljudi

Izvor: Capital.ba, 19.Mar.2014

BERLIN/BERN, Njemački telekomunikacioni gigant Dojče telekom (Deutsche Telekom) ugasiće 4.900 radnih mjesta u Njemačkoj u naredne dvije godine, u svom IT servisu „T-sistems“, saopštio je portparol ove kompanije.  Kako prenosi ..

Nastavak na Capital.ba...

Banda iz Srbije uhapšena u Francuskoj

Izvor: Press, 19.Mar.2014

U okviru istrage, u regionu Pariza je prošle sedmice privedeno devet ljudi, kod kojih je pronađeno više od jednog kilograma zlata i skoro 2.000 pari naočara, naveli su izvori iz Tužilaštva u Renu bliski istrazi, preneo je dnevnik “Parizjen”.. Francuski list javio je da je u pritvoru zadržano...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.