Francuska produžila zamrzavanje cene gasa do kraja 2022.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2021, 22:03

Francuska produžila zamrzavanje cene gasa do kraja 2022.

Francuski premijer Žan Kasteks najavio je danas da će zamrzavanje cene gasa biti produženo do kraja 2022. godine i da će domaćinstva sa niskim prihodima primiti "inflacijsku isplatu" od 100 evra kako bi se ublažio uticaj rasta cena energenata.

"Verujemo da je ovo povećanje cena privremeno, ali ne možemo da dozvolimo da ono ometa naš privredni oporavak", rekao je Kasteks za televiziju TF1, prenosi Rojters.

Posle eksplozivog rasta cene tokom dosadašnjeg perioda >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godine, cena gasa za domaćinstva u Francuskoj poskupela je početkom oktobra za još 12,6 odsto pre nego što je vlada Žana Kasteksa tu cenu zamrzla na današnjem nivou za narednih sedam meseci.

Ranije je francuska vlada odobrila isplatu po 100 evra za 5,8 miliona domaćinstva kako bi im, bez obzira kojim se energentom greju, omogućila da što lakše preguraju narednu grejnu sezonu.

U Francuskoj se u aprilu 2022.godine održavaju predsednički izbori, a francuski predsednik Emanuel Makron želi još jedan mandat i ne želi socijalne napetosti zbog energenata, kakve je zbog rasta cene benzina imao oktobra 2018. godine, kad je bio aktuelan protest "žutih prsluka", navodi Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuska produžila zamrzavanje cene gasa do kraja 2022.

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Okt.2021

Premijer Francuske Žan Kasteks najavio je 21. oktobra da će zamrzavanje cene gasa biti produženo do kraja 2022. godine i da će domaćinstva sa niskim prihodima primiti "inflacijsku isplatu" od 100 evra kako bi se ublažio uticaj rasta cena energenata. "Verujemo da je ovo povećanje cena privremeno,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.