Izvor: Istinomer.rs, 12.Jun.2023, 18:10

Foto-forenzika: fotografija Vučića u školi sadrži tragove digitalne manipulacije

Nakon pritiska javnosti, ali i optužbi lidera opozicionih stranaka da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije bio u poseti osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar” nakon masovnog ubistva 3. maja, nekoliko medija je krajem prošle nedelje objavilo fotografiju koja bi trebalo da predstavlja dokaz da se Vučić, ipak, upisao u knjigu žalosti škole. Zbog vidljivih vizuelnih nelogičnosti, korisnici društvenih mreža posumnjali su u „fotošopiranje” fotografije. Ne ulazeći u to da li je i kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Istinomer.rs << predsednik zaista bio u školi, Istinomer je u saradnji sa ekspertima belgijskog fektečeking portala Knack sproveo detaljnu i dubinsku foto-forenzičku analizu i utvrdio da fotografija sadrži tragove digitalne manipulacije koji ukazuju na to da nije u potpunosti autentična.
The post Foto-forenzika: fotografija Vučića u školi sadrži tragove digitalne manipulacije appeared first on Istinomer.

Nastavak na Istinomer.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Foto-forenzikom ustanovljeno da slika Vučića u "Ribnikaru" ima tragove fotošopa

Izvor: Radio 021, 12.Jun.2023

Nekoliko medija je tokom prošle nedelje objavilo fotografiju koja bi trebalo da predstavlja dokaz da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić upisao u knjigu žalosti u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.

Nastavak na Radio 021...

Vučić: Moja fotografija iz Ribnikara nije lažna

Izvor: Danas, 12.Jun.2023

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u emisiji Ćirilica, na TV Hepi, da je zaista bio u školi Vladislav Ribnikar, gde se dogodilo masovno ubistvo učenica i učenika i čuvara te škole, uprkos tvrdnjama da su fotografije njega kako se potpisuje u knjigu žalosti, lažne.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Istinomer.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Istinomer.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.