Firma Olbrajtove odustala od kupovine kosovskog Telekoma

Izvor: Blic, 15.Jan.2013, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Firma Olbrajtove odustala od kupovine kosovskog Telekoma

Kompanija bivše američke državne sekretarke Medlin Olbrajt povukla je ponudu za kupovinu Pošte i telekoma Kosova (PTK), saopštili su danas kosovski zvaničnici.

"Kompanija 'Olbrajt kapital menadžment' (ACM) povukla je ponudu za privatizaciju PTK-a, uz obrazloženje da postoje drugi projekti u svetu u koje želi da uloži novac", navedeno je u saopštenju kosovskog ministarstva za ekonomski razvoj koje je dostavljeno agenciji AFP.

"Ponuda je zvanično povučena 8. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << januara", dodaje se u saopštenju.

Američka investiciona kompanija ACM je, u partnerstvu sa Portugalskim Telekomom, bila medju pet medjunarodnih kompanija i konzorcijuma, čije je ponude za kupovinu udela u PTK-u kosovska vlada odobrila u aprilu prošle godine.

Kosovska vlada se nada da će zaraditi 300 miliona evra od prodaje 75 odsto akcija PTK-a.

"Povlačenje Olbrajtove kompanije nije dobra vest za proces privatizacije", rekao je Petrit Zogaj, šef jednog od najuglednijih kosovskih nezavisnih regulatora za borbu protiv korupcije, FOL.

Prethodni pokušaj privatizacije PTK-a je propao je 2011, budući da su vodeći zvaničnici kompanije bili optuženi za korupciju.

"Kosovska vlada nije ozbiljna kada je reč o privatizaciji strateških aktiva kao što je to PTK", rekao je Zogaj.

"Povlačenje Olbrajtove kompanije će uticati na cenu i verovatno odlaganje čitavog ovog procesa", dodao je on.

Povezane vesti: Njujork Tajms: Bivši američki zvaničnici glavni u privatizacijama na Kosovu Medlin Olbrajt počasna gošća na konferenciji u Prištini "Dojče vele": Imaju li Amerikanci protekciju na Kosovu? Džejkobson: Srbija da prihvati realnost nezavisnog Kosova Kompanija Medlin Olbrajt namerava da kupi kosovsku poštu i telekomunikacije
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Olbrajtova i zvanično odustala od PTK

Izvor: Mondo, 15.Jan.2013

Kompanija Madlen Olbrajt i zvanično je odustala od privatizacije kosovske Pošte i Telekoma...Kompanija bivše američke državne sekretarke Medlin Olbrajt povukla je ponudu za kupovinu Pošte i telekoma Kosova (PTK), saopštili su danas kosovski zvaničnici..."Kompanija 'Olbrajt kapital menadžment'...

Nastavak na Mondo...

Olbrajtova odustala od kupovine kosovskog Telekoma

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Jan.2013

PRIŠTINA - Kompanija bivše američke državne sekretarke Medlin Olbrajt povukla je ponudu za kupovinu Pošte i telekoma Kosova (PTK), saopštili su danas kosovski zvaničnici.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Olbrajtova odustala od kosovskog Telekoma

Izvor: RTS, 15.Jan.2013

Firma bivše državne sekretarke SAD Madlen Olbrajt povukla ponudu za kupovinu Pošte i Telekoma Kosova...Kompanija bivše američke državne sekretarke Madlen Olbrajt povukla je ponudu za kupovinu Pošte i Telekoma Kosova, saopštili su kosovski zvaničnici, prenosi Tanjug..."Kompanija 'Olbrajt kapital...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.