Finski ambasador Vučiću: Srbija će postati dosadna nordijska zemlja

Izvor: RTS, 06.Sep.2016, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finski ambasador Vučiću: Srbija će postati "dosadna nordijska zemlja"

Srbija će postati još jedna dosadna nordijska zemlja ukoliko nastavi sa reformom društva, našalio se ambasador Finske Perti Ikonen obraćajući se premijeru Srbije Aleksandru Vučiću.
"Srbija dobro posluje, uložila je puno napora u reformu društva i rezultati se mogu videti, ako vi gospodine premijeru nastavite ovako, Srbija će postati još jedna dosadna nordijska zemlja", rekao je Perti Ikonen otvarajući >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << skup "Nordijski inovativni biznis u Srbiji" kome prisustvuje i srpski premijer.

Ikonen je istakao da je Svetski ekonomski forum pre dve nedelje objavio da su nordijske zemlje najbolje rangirane za život.
"Svetski ekonomski forum je pre dve nedelje objavio studiju prema kojoj je jedna skandinavska zemlja najbolje rangirana za život, a druga je među prve četiri, dok su sve četiri skandinavske države među osam prvih u svetu, što govori o našoj snazi i razvijenosti", rekao je Ikonen.
Istakao je da skandinavske države investiraju u stalne promene, da permanentno rade na nalaženju praktičnih rešenja.
"Nordijske zemlje su najveći pobednici globalizacije, mnoge su lideri na tržištu", rekao je i dodao da kompanije iz te zemlje kako bi uspele moraju da razmišljaju globalno.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.