Finansijska istraga protiv Janeza Janše

Izvor: Blic, 26.Nov.2013, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finansijska istraga protiv Janeza Janše

Protiv bivšeg slovenačkog premijera i sada lidera opozicije Janeza Janše, pokrenuta je finansijska istraga na osnovu zakona o oduzimanju imovine nezakonitog porekla, objavili su danas slovenački mediji.

Kako precizira ljubljanski "Dnevnik", istraga koju je pokrenulo specijalno tužilaštvo i u koju su uključeni policija, Poreska uprava, Kancelarija za pranje novca i Potivkorupcijska komisija, obuhvata period od 2000. do oktobra ove godine i Janšinu 640.000 evra vrednu imovinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u nekretninama i automobilima.

Istražuje se i imovina Janšinog brata Rajka, supruge Urške i njene sestrične Nataše Pajenk, za koju se sumnja da je raspolagala računima bivšeg premijera.

U istu finansijsku istragu uključena je i imovina nekada istaknutog člana Janšine Slovenačke demokratske stranke, Jože Zagožena, koji je zajedno s njim na sudu u Ljubljani bio osudjen na prvostepenu kaznu zatvora i novčanu kaznu u aferi "Patrija", ali je u medjuvremenu umro. Otkriveno je da je na njegovo ime u austrijskim bankama položena 271.000 evra.

Faksimil odredbe specijalnog tužilaštva o finansijskoj istrazi protiv Janše prvi je objavio njegovoj stranci blizak nedeljnik "Demokratija", tvrdeći da se radi o obliku političke kontrole i pritiska koji vlastima omogućva prisluškivanje opozicionog lidera, koji negira da je njegova imovina nezakonita.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.