Filmsko sletanje na aveniju

Izvor: RTS, 19.Maj.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filmsko sletanje na aveniju

Avenija Sirkunvalasion u San Hozeu u Kostariki, poslužila je jednom mladom pilotu kao pista za prinudno sletanje zbog kvara na motoru. Malo je falilo da sleti na automobil.

Vozači u Kostariki znaju da je sve moguće na državnim drumovima. Ali, prekjuče se desilo nešto što je i njih iznenadilo.

Naime, mladi, neiskusni pilot malog sportskog aviona, zbog problema sa motorom, odlučio je da spusti letelicu na Sirkunvalasion aveniju u San Hozeu, glavnom gradu Kostarike.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
U subotu, negde oko 11.35, Hektor Luis Sosa Lopez, 21-godišnji mladić za komandama "cesne 172", ubrzo nakon poletanja sa "Pavas" aerodroma shvatio je da neće stići daleko. Motor je gubio snagu.

Hektor, sam u kokpitu, osmotrio je široku aveniju u naselju La Uruka, i odabrao otvoreno parče između hotela "San Hoze Palasio" i "Burger Kinga".

Pri prinudnom sletanju, avion težak 750 kilograma, "dodirnuo" je krov automobila u pokretu kojim je upravljao Džonatan Blanko Rodrigez.

Rodrigez, čije je vozilo bilo jedino na tom delu puta koji je obično pun tokom vikenda, kaže da se uplašio za svoj život kada je čuo udarac "nečega niotkuda" u krov automobila.

Međutim, mladi pilot je uspeo da iskontroliše letelicu i prizemlji je ispred automobila. Prošao je nepovređeno, kao i vozač.

Zanimljivo je da je upravo ovaj avion, vlasništvo pilotske škole "Pavas", jedanput već sletao na aveniju Sirkunvalasion. Bilo je to pre 10 godina kada je njime upravljao Rus Nikolaj Sergejev, koji ga je tada spustio samo 500 metara dalje od mesta gde je u subotu Hektor sleteo.

Pilot Lopez, koji je sada pod istragom Nacionalne uprave za civilno vazduhoplostvo, nije želeo da otkriva detalje štampi.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.