Filmsko sletanje na aveniju

Avenija Sirkunvalasion u San Hozeu u Kostariki, poslužila je jednom mladom pilotu kao pista za prinudno sletanje zbog kvara na motoru. Malo je falilo da sleti na automobil.

Vozači u Kostariki znaju da je sve moguće na državnim drumovima. Ali, prekjuče se desilo nešto što je i njih iznenadilo.

Naime, mladi, neiskusni pilot malog sportskog aviona, zbog problema sa motorom, odlučio je da spusti letelicu na Sirkunvalasion aveniju u San Hozeu, glavnom gradu Kostarike.

U subotu, negde oko 11.35, Hektor Luis Sosa Lopez, 21-godišnji mladić za komandama "cesne 172", ubrzo nakon poletanja sa "Pavas" aerodroma shvatio je da neće stići daleko. Motor je gubio snagu.

Hektor, sam u kokpitu, osmotrio je široku aveniju u naselju La Uruka, i odabrao otvoreno parče između hotela "San Hoze Palasio" i "Burger Kinga".

Pri prinudnom sletanju, avion težak 750 kilograma, "dodirnuo" je krov automobila u pokretu kojim je upravljao Džonatan Blanko Rodrigez.

Rodrigez, čije je vozilo bilo jedino na tom delu puta koji je obično pun tokom vikenda, kaže da se uplašio za svoj život kada je čuo udarac "nečega niotkuda" u krov automobila.

Međutim, mladi pilot je uspeo da iskontroliše letelicu i prizemlji je ispred automobila. Prošao je nepovređeno, kao i vozač.

Zanimljivo je da je upravo ovaj avion, vlasništvo pilotske škole "Pavas", jedanput već sletao na aveniju Sirkunvalasion. Bilo je to pre 10 godina kada je njime upravljao Rus Nikolaj Sergejev, koji ga je tada spustio samo 500 metara dalje od mesta gde je u subotu Hektor sleteo.

Pilot Lopez, koji je sada pod istragom Nacionalne uprave za civilno vazduhoplostvo, nije želeo da otkriva detalje štampi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије